2017-04-19 13:25:00
Autosalón Bratislava 2016
Autosalón Bratislava
Zdroj: Ján Hargaš

Tohtoročný Autosalón otvorí svoje brány už na budúci týždeň

Po roku do Bratislavy opäť prichádza najočakávanejšia automobilová udalosť roka nielen na Slovensku, ale aj v stredoeurópskom regióne.

Bratislavský Autosalón bude prezentovať počas 27. ročníka rekordný počet vystavovateľov. Prinášame vám prvé informácie, ktoré budeme postupne dopĺňať o ďalšie dôležité a fakty, ktoré vám pomôžu zorientovať sa. Teda aby ste vedeli, kto bude vystavovať a čo – aké modely a v ktorých halách jednotlivé značky nájdete. No skôr, ako sa k tomu dostaneme, najprv všeobecné údaje.

Slovenský automobilový trh má za sebou ďalší rekordný rok v predaji osobných automobilov, v roku 2016 sa ich predalo 88 163. Predstavuje to 13 % medziročný nárast. Za týmito pozitívnymi údajmi v ničom nebude zaostávať ani tohtoročný Autosalón. Predstaví sa na ňom 46 značiek, ktoré predstavujú viac ako 97 % trhu predaja osobných automobilov na Slovensku.

Okrem množstva horúcich noviniek zo Ženevy, ponúkne aj bohatý a zaujímavý sprievodný program pre dospelých a tento rok premiérovo aj pre tých najmenších. Na ploche 40 000 m2 sa bude prezentovať komplexná ponuka toho najlepšieho z automobilového priemyslu. V tomto roku bude rozšírená o Detský mini autosalón, kde si okrem prehliadky expozícií miniatúr reálnych modelov môžu malí fanúšikovia áut otestovať svoje šoférske zručnosti.

Výstavisko bude praskať pod náporom značiek

Rekordný počet značiek, 2 stredoeurópske premiéry a viac ako 80 slovenských výstavných premiér ukazuje, že tento rok bratislavský Autosalón určite nebude zaostávať za minuloročným, ktorý bol najlepší za uplynulú dekádu. Tohtoročný zoznam značiek je bohatší o značky Alfa Romeo, Chevrolet, Lexus, Maserati a Toyota. Nablýskané autá všetkých druhov – hatchbacky, kupé, SUV, offroady, roadstery, sedany, limuzíny, kabriolety a ďalšie typy vozidiel v rôznych cenových kategóriách, od širšie prístupných až po najluxusnejšie automobily za stovky tisíc eur ukážu, že po premiérovej Ženeve nezaostáva so svojou ponukou a exkluzívnymi expozíciami ani Bratislava.

Dve stredoeurópske premiéry

Autosalón predstaví množstvo výstavných premiér a to nielen slovenských. Dve stredoeurópske premiéry prinesie Mazda – novú generáciu úspešného SUV Mazda CX-5, ktoré okrem nového dizajnu, úspornejších a výkonnejších motorov ponúka aj úplne nové prvky výbavy a ďalšie pokračovanie najpredávanejšieho roadsteru na svete Mazda MX-5 RF.

Tieto značky budú vystavovať svoje vozidlá : Alfa Romeo, Aston Martin, Audi, Bentley, BMW, Cadillac, Citroёn, Corvette, Dacia, Ferrari, Fiat, Fiat Professional, Ford, Honda, Hyundai, Chevrolet, Iveco, Jaguar, Jeep, Kaipan, Kia, Lada, Lamborghini, Land Rover, Lexus, Mahindra, Maserati, Mazda, McLaren, Mercedes-Benz, Mini, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Piaggio, Range Rover, Renault,  Rolls Royce, Smart, Suzuki, Škoda, Tesla, Toyota, Volkswagen, Volkswagen úžitkové vozidlá.

Exclusive Salón bude tiež

Súčasťou najväčšej prehliadky automobilov je už 7 rokov výstava luxusných vozidiel, ktoré na cestách až tak často nevidíme. Pýšia sa neprehliadnuteľným dizajnom, extrémnym výkonom motorov so stovkami koní pod kapotou a stoja niekoľko sto tisíc eur. Sekcia luxusných tovarov a služieb Exclusive  Salón aj tento rok prinesie nielen reprezentatívne limuzíny, ale aj superšporty. Náročných zákazníkov, ktorí chcú vozovku vymeniť za vzdušný priestor, určite poteší nové ultra ľahké lietadlo s futuristickým dizajnom a modernými technológiami - JOKER Gyrocopter.

Krásne autá s prázdnou nádržou môžeme len obdivovať. Aby mohli jazdiť, potrebujú kvalitné palivo. Aj preto je aj tento rok hlavným partnerom výstavy spoločnosť OMV Slovensko.  A keďže na cestách je mimoriadne dôležitá bezpečnosť, hlavným mediálnym partnerom Autosalónu je RTVS  a dopravné spravodajstvo Zelená vlna. Návštevníci sa na Autosalóne budú môcť stretnúť s redaktormi dopravného servisu a relácie Pozor, zákruta! Viac sa dozviete aj na našich stránkach. Najočakávanejšia automobilová udalosť roka – bratislavský Autosalón sa začína 25. apríla – tento deň je vyhradený pre novinárov a pozvaných hostí. Od 26. do 30. apríla v bratislavskej Inchebe nájdete množstvo noviniek, ktoré sa oplatí prísť si pozrieť. Viac sa o nich ale aj o Autosalóne dozviete zajtra.

Ak chcete získať vstupenky na toto podujatie, zapojte sa do našej súťaže na našej facebookovej stránke

V súvislosti s vyhlásenou súťažou na sociálnej sieti Facebook vám portál Podkapotou prináša aj všeobecné pravidlá súťaže, ktorých znenie nájdete v galérii k článku.

Jozef Vydra
ZDROJ: incheba, Autosalón

Komentáre k článku


Stream naživo