2017-07-21 03:55:00
Poliak zostrelil auto v
Poliak zostrelil auto v 240-ke
Zdroj: tag24.de

VIDEO: Šialený zlodej na diaľnici v 240-ke narazil do auta s tromi deťmi

Naháňačka ako z akčného filmu sa odohrala na nemeckej diaľnici pri Drážďanoch.

Poliak, ktorý v ukradnutom aute pri naháňačke s políciou kľučkoval rýchlosťou 240 kilometrov za hodinu, odsúdili na tri roky a deväť mesiacov väzenia. Vo finále svojej šialenej jazdy narazil do auta, v ktorom sa viezli tri deti.

Informáciu zverejnil nemecký web Tag24, polícia má z celého incidentu video. K nehode prišlo tento rok ešte vo februári. Vtedy sa 32-ročný Tomasz T. pokúsil za honorár 350 eur previezť do Poľska Audi A5 ukradnuté neďaleko Frankfurtu. S vozidlom sa vybral naprieč cez Nemecko. Za Drážďanmi ho ale kvôli náhodnej kontrole dokladov chcela zastaviť diaľničná hliadka.

Muž dupol na plyn a snažil sa policajtom ujsť. Pri divokej naháňačke dosiahol rýchlosť 240 kilometrov za hodinu, potom však prešiel pravou časťou auta na trávnatú plochu vedľa vozovky a dostal šmyk. Nad vozidlom stratil kontrolu. Z trávy sa vrátil späť na diaľnicu a tam doslova „zostrelil“ rodinný Chrysler. Viezli sa v ňom dvaja muži (38 a 39), žena (39), chlapec (16) a dve dievčatá (3 a 9).

Možno hovoriť o neuveriteľnom šťastí, že posádka vozidla našťastie prežila zrážku bez zranení. Auto ale bolo na odpis a letiace úlomky poškodili aj okoloidúci Volkswagen. Audi, v ktorom jazdil Poliak potom ešte narazilo do stredových zvodidiel, od ktorých sa odrazilo a skončilo v priekope. Muž z auta pred zastavením vyskočil, (či skôr vypadol) a pokúsil sa utiecť. Strážcovia zákona ho ale dostihli. Pred pár dňami, tento v pondelok stál pred súdom, kde sa ospravedlňoval.

Zdroj: tag24.de

„Veľmi ma to mrzí, nikdy sa to nemalo stať. Dostal som zákazku, že mám to auto previezť za 350 eur. Potreboval som nutne peniaze, aby som chorej dcére kúpil načúvací prístroj“ tvrdil sudcovi. Priťažilo mu ale video, ktoré nakrútili policajti počas prenasledovania. „Ten záznam ukazuje vašu absolútnu bezohľadnosť,“ povedal sudca Dirk Hertle a poslal muža do väzenia na tri a trištvrte roka.

Vo videu najprv uvidíte, ako to vyzeralo tesne pred nehodou – a potom aj necelé dve minúty predtým, ako k nej došlo:

Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube, tag24.de, dashcam.com

Komentáre k článku


Stream naživo