2017-07-17 04:13:42
Motocyklista
Motocyklista

VIDEO Predbiehal ako blb? Nepoučuj ani neoplácaj! Inak môžeš dopadnúť takto

Vodiči majú tendenciu nadávať na druhých vodičov. Keby to ale zostalo len pri tichom zašomraní...

Vodiči majú tendenciu za volantom nadávať. Obvykle tým obťažujú iba spolujazdcov a občas tiež učia malé deti nesprávnemu chovaniu. Keď to ale zostane v kabíne automobilu a neprejaví sa navonok, nie je to až také zlé. Ale keď sa vodič, ktorý bol svedkom (podľa neho) nevhodného správania za volantom, pokúša poučovať/oplácať, či len hriešnikovi vynadať, zastrašiť ho, skrátka preukázať vlastný pohľad na vec, začína problém. Okrem toho, že nikdy neviete na koho narazíte (a môžete sa aj mýliť), nemáte žiadne právo poučovať, urážať, či nebodaj obmedzovať iných účastníkov cestnej premávky. Zabezpečovať poriadok nielen na cestách má polícia.

Kým vy si to môžete uvedomiť doma pri počítači alebo pri mobilnom zariadení, motocyklista z nasledujúceho videa to musel zistiť tou ťažkou cestou. Udalosť sa odohrala ešte vo februári vo Veľkej Británii, video sa na webe objavilo až teraz potom, čo získalo finálnu súdnu dohru.

39-ročný vodič bielej dodávky nesprávne predbehol 43-ročného motocyklistu. Toho riskantný manéver veľmi nahneval. Pri najbližšej príležitosti bielu dodávku dobehol a jej vodičovi sa snažil jednoznačne vysvetliť, čo si o jeho manévri myslí. Ibaže keď sa snažil poučovať ba až vyhrážať, v protismere sa objavil biely Mercedes. Výsledkom bola čelná zrážka.

Našťastie pri nej nikto nezomrel, no motocyklista utrpel vážne zranenia a musel byť letecky prevezený do nemocnice. Britské súdnictvo sa svojim typickým spôsobom porátalo ako s motocyklistom, tak s vodičom dodávky, ktorý stál na začiatku celého incidentu. Motocyklista dostal verejnoprospešné práce a zákaz šoférovania na 12 mesiacov i povinnosť znovu sa podrobiť testom vodičských vedomostí a zručností. Kurz na zlepšenie svojho vodičského umu musí absolvovať a zaplatiť aj vodič bielej dodávky. Všetko ale mohlo dopadnúť podstatne horšie. Síce si poviete, že takú blbosť ako motorkár na videu by ste nespravili. Ale aj motocyklistovi zatemnil úsudok hnev, ktorému podľahol. Pri pomste zdravý rozum nefunguje.

 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo