2017-07-15 13:10:00
Ferrari Enzo? Skôr Farary
Ferrari Enzo? Skôr Farary Kenzo, Bendco, bendžo, enčo...

VIDEO: Aké je vlastniť TOTO Ferrari Enzo? Eňzyo... Endžo? TOP vlogerská paródia

Že dnes môže mať kanál na jútube hocikto a kŕmiť ľudí hocičím? Nie tak to nie je. Teda je, ale...

Musím sa priznať, že som ešte nemal tú česť prísť na chuť vlogerskej scéne. Asi som už starý, alebo čo. Netvrdím, že všetci vlogeri a jútuberi stoja za... makový. Poznám pár takých, ktorých videá majú odbornú hodnotu a dajú sa pozerať, niekedy aj dopozerať, ale väčšina naozaj stojí za ... makový (ale to môže povedať hocikto o hocikom...).

Poďme po poriadku – čo je to vloger? Ak ste tak mimo ako ja a slovo vlog ste, tak ako ja, prvýkrát počuli len cca predvčerom – ide o skrátenie slovného spojenia video blog na vlog a ujko, čo také robí sa volá vloger, vlogger, gloger...

Vlogeri aktuálne ovládajú portál Youtube. Existuje množstvo vlogerov dotýkajúcich sa aj automobilovej scény, jazdia/kupujú/požičiavajú/testujú obvykle luxusné a exotické autá a hodnotia ich/ukazujú sa/vozia sa v nich a ľudia (hlavne mladší) to sledujú/závidia im/chcú byť ako oni. Pre mňa rovnako nepochopiteľné ako pozeranie videí, kde niekto hrá hru a komentuje ju... Áno, som duševný dôchodca a nerozumiem dnešnému svetu...

 Automobilových vlogerov je najmä na západ od našich hraníc toľko, až sa ich videá stávajú klišé (najmä vďaka snahe napodobniť úspech úspešných vlogerov), no a z klišé sa dobre robí sranda, to vieme a zažili sme všetci.

CAR BROS kanál na jútube teraz paródiu na klasický automobilový vlog vypustil do sveta, a síce to môžeme brať tak, že sú strašne nad vecou a odsudzujú vlogerskú scénu, podstata ich videa je rovnaká – počet zdieľaní, pozretí... (tak ako v našom prípade, samozrejme).

Ak teda máte náladu zabaviť sa (možno aj na vlastný účet), rozumiete aspoň trošku po anglicky, pozrite si nasledujúce video. Možno nevydržíte dokonca, ale možno sa zasmejete. Mne sa to podarilo.

jh

Komentáre k článku


Stream naživo