2016-06-28 12:15:00
Jaguar F-Pace v Goodwoode
Jaguar F-Pace v Goodwoode
Zdroj: Jaguar Land Rover

VIDEO: Jaguar F-Pace vie jazdiť na dvoch kolesách

Festival rýchlosti v Goodwoode, ktorý sa konal počas uplynulého víkendu, sa stal tento rok miestom zaujímavého nového kaskadérskeho čísla.

Predviedol ho F-Pace, ktorý sa napríklad v polovici minulého septembra uviedol vskutku výnimočne vo svojej sériovej podobe. Zdolal najväčšiu kaskadérsku slučku a zapísal sa do Guinessovej knihy rekordov. Tentoraz sa divákom v Goodwoode predstavil pri jazde len na dvoch kolesách.

Jaguar Land Rover nepripravil pre nové číslo nové auto, ale použitý vlaňajší rekordný F-Pace. Za jeho volant si opäť sadol kaskadér Terry Grant. Pripustil, že ponuku na ďalší výnimočný kúsok s týmto vozidlom jednoducho „nemohol“ odmietnuť.

Na sedadlo spolujazdca vedľa Terryho Granta zasadol motocyklový kaskadér Lee Bowers, ktorý sa však v kabíne počas samotnej akcie veľmi „neohrial“. Pustil sa totiž do predvádzania artistických kúskov na dverách Jaguaru idúceho po dvoch kolesách. Konkrétny model F-Pace, ktorý pripravili pre minuloročnú rekordnú jazdu slučkou a tentoraz ho využili aj pre tohtoročné vystúpenie v Goodwoode, sa od sériového vozidla výrazne odlišuje. V prvom rade je zmena v interiéri, kde je odstránená väčšina obloženia spolu so zadnými sedadlami. Namiesto nich  je tam inštalovaná ochranná klietka a v batožinovom priestore je nainštalovaná špeciálna palivová nádrž.

 

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

V exteriéri nie sú zmeny takmer žiadne, prakticky iba jedna. Na podvozok pribudol kryt a pre jednoduchú identifikáciu vozidla idúceho po dvoch kolesách aj meno modelu F-Pace, ktoré je tiež ba streche auta.

Komentáre k článku


Stream naživo