2015-10-02 04:00:00
Nehoda dvoch Porsche 911
Nehoda dvoch Porsche 911

VIDEO: Kuriózna nehoda - Porsche 911 skončilo na streche druhého

Už ste videli šplhať sa kamzíka v Tatrách? Toto je niečo podobné.

Zábery z francúzskeho seriálu Porsche Carrera Cup-u, ktorý sa cez víkend konal na španielskom okruhu Navarra ukazujú, že aj také nevyvážené auto, akým je Porsche 911, je vlastne stabilné... Je to asi najneuveriteľnejšia nehoda v dejinách, ktorú by mali problém zopakovať aj boriči mýtov. Veď jedno Porsche 911 skončilo na streche iného.

Hovorí sa, že je Porsche 911 nevyvážené auto. No ak mu ako „podstavec“ ponúknete iné Porsche 911,  zdá sa byť vyvážená tak perfektne, že sa ani len nepohne z pokrivenej strechy. Napriek tomu, že Porsche s každou ďalšou generáciou 911 posúva motor vozidla stále viac a viac dopredu, stále platí, že takmer dve tretiny hmotnosti vozidla pripadajú na zadnú nápravu. Takú nevyváženosť v dnešnej automobilovej výrobe len tak ľahko niekde inde nenájdete. Je to unikátne riešenie a rarita. No napriek tomu je to parameter jedného z najlepších športových áut na trhu.

Pravdepodobne to s tou nevyváženosťou nebude také zlé, ako sa traduje. Ukázal to pretekársky incident v tretej zákrute po štarte, kde už od prvých metrov to bolo poriadne ostré. Jules Gounon a Joffrey De Narda bojovali doslova koleso na koleso. Gounon obrátil vozidlo Narda proti smeru jazdy. Vyzeralo to, že je to v súboji Gounonovo víťazstvo. Bolo to však nakoniec inak.

 

Obe 911 najskôr do seba čelne narazili a potom sa Gounonovo vozidlo vyšplhalo na strechu toho De Narda. Asi si to nikto neželal, ale náhoda sa postarala o asi najbizarnejší výsledok nehody v dejinách motoršportu, keď Porsche 911 Julesa Gounona zostalo „zaparkované“ na streche druhého Porsche, akoby tam malo vyhradený parkovací box. Dosť už ale slov, pozrite si video...

jv

Komentáre k článku


Stream naživo