2015-09-12 11:30:00
Driftovanie (aj) vo vani
Driftovanie (aj) vo vani

VIDEO: Najlepšie sa dá driftovať vo vani na pretekoch do vrchu

Vaňa na kolesách – takých nápadov tu už bolo viac. Ale toto je asi najrýchlejšia vaňa na svete!

Známe švajčiarske preteky do vrchu Bergrennen Reitnau, sú tradičným stretnutím vrchárskych pretekárov. Je to akýsi vrchársky Goodwood. Teda tiež festival rýchlosti, v tomto roku koncom júna to bol už 50. ročník. Každoročne sa na pretekoch zúčastňuje približne 12 000 divákov. Každý rok sa v rámci show pred pretekmi môžu potešiť na rôzne experimentálne „vehikle“, ktoré prekvapia, aj potešia.

Napríklad v roku 2013 boli témou č. 1 jazdiace prepravky na pivo... Tento rok prišiel Hannes Roth s netradičnou myšlienkou. Deň pred pretekmi sa totiž koná drift show. Na nej ukázal, ako sa dá driftovať vo vani. So svojou unikátnou konštrukciou poriadne vytrel zrak aj mnohým profíkom so silnými a výkonnými mašinami.

Zdroj: Bergrennen Reitnau
Zdroj: Bergrennen Reitnau

Je síce pravdou, že ak chcete pretekať na profesionálnej úrovni, musí aj športové náradie, v tomto prípade pretekárske auto, podliehať jasne daným, najmä bezpečnostným pravidlám. Ale nie každý berie motošport tak vážne. Dokonalým príkladom je už spomenutý Švajčiar. Základom jeho skutočne unikátneho špeciálu tvorí obyčajná vaňa ukotvená na ráme vlastnej výroby. O pohon sa postaral motocyklový motor. Keď k tomu prirátate kolesá z motokáry a riadenie so strmým prevodom, je jasné, že to musí byť veľmi dobrý základ poriadnej zábavy.

Len nám nie je jasné, na čo vlastne slúži sprchovacia ružica nad vaňou – a či je aj funkčná a jazdec ju môže po absolvovaní trate tiež použiť. Bolo by to logické, lebo v takpovediac „povinnej výbave“, či skôr v príslušenstve tejto vane nechýba ani kefa na umývanie a masírovanie chrbta...

Jozef Vydra
ZDROJ: carscoops.com

Komentáre k článku


Stream naživo