2015-03-29 11:59:16
Policajná akadémia v praxi
Policajná akadémia v praxi - takto sa jazdí na motorke
Zdroj: liveleak

VIDEO: Policajná akadémia - ako sa v praxi jazdí na motorke...

Nikto učený z neba nespadol, no tých blbých, akoby odtiaľ zhadzovali...

Máte aj vy takúto skúsenosť v živote? Nečudo, lebo ľudia sú nepoučiteľní. Je pritom celkom jedno, z ktorého konca svet pochádzajú. Väčšina nie je schopná priznať si, že učiť sa na chybách iných je menej bolestné, ľahšie a rýchlejšie... Ale nie, takmer každý z nás si musí, obrazne a expresívne povedané, aspoň raz v živote „natĺcť držku“, aby sa presvedčil, že nemusí všetko zažiť na vlastnej koži...

Dokonca aj policajti, ktorí mávajú pocit, že vedia všetko, by mali prestať trpieť touto falošnou ilúziou. Nie sú ako Chuck Noris, ktorý namiesto toho, aby mal chrípku, tak chrípka má Chucka Norisa. Ale dosť žartovania – poďme sa pozrieť na to, ako vyzerá taký „výcvik“ jazdy na motorke.

Predpokladali by ste, že ak už niekto zvládol bicykel, nie je pre neho motorka ničím výnimočným. Ale kdeže! Zvládnuť silu motora je niečo celkom iné, ako udržať balans. Navyše, ak sa chcete naučiť jazdiť na motorke, treba si vybrať širokú pláň, kde v dohľade nie je žiadna prekážka. Prečo? Nuž lebo úzka ulička je posledné miesto, kde by ste vy alebo váš inštruktor mali zoznámiť s ovládaním motocykla. Ale vysvetľujte to brazílskemu policajtovi... Má svoju hlavu a presvedčenie, že je viac ako obyčajný vodič. Lenže, keď sa do toho ešte „zamontuje“ aj dážď, dá sa tušiť problém z kategórie tých najväčších.

Takto to bolo aj v prípade policajta, ktorý sa rozhodol, že to všetkým ukáže. Naozaj, podarilo sa. Ukázal to v plnej paráde. Keďže škodoradosť nie je iba slovenská vlastnosť, jeden z kolegov ho „natrel“ tým, že zavesil jeho krátku, no neslávnu jazdu na internet. „Výcvikový priestor“ však nevyzerá ako miesto, kde sa naozaj majú školiť policajní motocykloví novici.

Výsledok si pozrite sami – posadiť niekoho hneď na (zrejme dosť silnú) motorku je nezodpovedné, ak predtým neskúsil aspoň malú 50-ku, či skúter 12cm³. Dosť ale bolo slov, pozrite sa na výsledok snahy o zrýchlený výcvik superpolicajte v jednej stope...

 

No aby ste nemali pocit, že iba policajti si myslia: všetko viem, všetko poznám, všade som bol, nič sa mi nemôže stať – máme tu dôkaz v podobe tiež brazílskeho mladíka, ktorý sa asi chce(l) stať kaskadérom na motorke. Ktovie ale, ako sa to s ním skončilo, lebo neviem – kaskadéri nepotrebujú mať zuby..? Že prečo? No pozrite sa, myslel si, že v horúcom počasí nepotrebuje mať helmu...:

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo