2016-07-21 11:10:54
Diaľnice v Nemecku budú
Ilustračné foto
Zdroj: Toll Collect

Pozor na víkend – čakajte obmedzenia dopravy v okolitých štátoch

Máte namierené na dovolenku v najbližších dňoch? Podľa dopravných expertov ÚAMK bude na cestách opäť husto.

Český Ústredný automotoklub (ÚAMK)  informuje, že sa počas nastávajúceho víkendu dajú v zahraničí opäť dajú očakávať kolóny smerom k typickým rekreačným miestam hlavne smerom do Chorvátska. Navyše sa v niektorých spolkových krajinách Nemecka, napríklad v Berlíne, Hamburgu a Šlesvicku-Holštajnsku ako aj v Holandsku sa začínajú prázdniny a dovolenky. Okrem toho budú počas víkendu veľké akcie.


Tento víkend budú uzavreté dve diaľnice na Nemeckom území
Už od štvrtka 21.7. do pondelka 25.7. bude uzavretá diaľnica A 43 medzi výjazdmi Kreuz Bochum a Herne-Eickel. Uzávierka sa začne o 22:00 a skončí sa o 5:00 ráno.

Od piatku 22.7. do soboty 23.7. medzi 22:00 a 6:00 hodinou bude uzavretá diaľnica A 7 v smere na Hannover medzi exitmi Rhüden a Derneburg/Salzgitterl. To isté bude platiť aj od soboty 23.7. do nedele 24.7. v rovnakom čase a na rovnakom mieste.

Preteky GT Masters na Red Bull Ringu
V rakúskom mestečku Spielberg sa od piatku do nedele konajú preteky ADAC GT Masters. Najväčší nápor návštevníkov sa očakáva v nedeľu a tak rátajte s veľmi silnou prevádzkou v okolí mesta a na Pyhrnskej diaľnici A9.

Grand Prix v Budapešti
Nadšenci formuly 1 budú cestovať do maďarskej metropoly tento víkend. Budú tam tradičné preteky Formuly 1. Podľa dopravných expertov z ÖAMTC sa dajú očakávať dlhé kolóny pri hraniciach s Maďarskom, hlavne pre hraničné kontroly.

Salzburský festival
Tento víkend sa začína séria tradičných festivalov v Salzburgu. Očakáva sa príchod veľkého množstva návštevníkov a silnú prevádzku treba čakať na všetkých hlavných príchodoch do mesta.

Stavba diaľnice v Slovinsku
V Slovinsku stavia tamojšej správa ciest novú diaľnicu A4 medzi mestom Ptuj a hraničným priechodom s Chorvátskom Macelj. Už minulé víkendy ukázali, že sa tam pravidelne tvoria dlhé kolóny vozidiel v oboch smeroch. Tento trend očakávame aj pre nadchádzajúci víkend.

Jozef Vydra
ZDROJ: ÖAMTC, ÚAMK ČR

Komentáre k článku


Stream naživo