2017-05-11 18:00:00
Škoda Karoq
Škoda Karoq

VIDEO: Škoda láka na Karoq, skrýva sa v lesoch ako Yeti

Nový člen rodiny Škoda sa už presne o týždeň predstaví svetu. Bude sa volať Karoq.

Ľudí stále viac zaujíma, ako bude v reáli novinka vyzerať. Pamätníci sa pousmejú, mladším generáciám možno niečo napovie aspoň názov: „plechový striptíz.“ Takto pred vyše štvrťstoročím totiž postupne odhaľovali vtedajšiu novinku - Škoda Favorit.

Aj teraz sa výrazná kampaň zamerala na postupné odhaľovanie novinky, ktorá má v kategórii menších SUV nahradiť model Yeti. No nie, že by sa naozaj odhalila. Celkové tvary, či siluetu poznáme, no maskovacie fólie zatiaľ znemožňujú urobiť si ucelený dojem. Na rozdiel od Favorita, kde sa raz ukázal predný reflektor, potom kúsok zadného blatníka a všetci dychtivo čakali, kedy sa odhalí celý... teraz vidíme celok a vlastne nevidíme nič.

Je jasné, že automobiloví paparazzi číhajú v okolí Mladej Boleslavi a na priľahlých cestách a kde-tu sa už objavili aj fotografie nemaskovaného Karoqa Lenže aj tak má pozmenené tvary maskuje sa za Atecu, či Kodiaq.

Zdroj: SKoda
Zdroj: SKoda

Škoda však burcuje predstavivosť fanúšikov. Jeden dobrodruh sa vydal po jeho stopách do hlbokých lesov. A nebolo to vôbec jednoduché. Karoq sa ukázal ako divoký a plachý tvor. Ale stopár a fotograf nakoniec uspel a svoju korisť dostihol. Mohol si dokonca Karoq prezrieť zblízka.

Video pripomína prírodovedecké dokumenty o hľadaní tajomnej zveri. Hoci sa už nástupca Yetiho nebude volať Yeti, zverejnené video pripomína lov na snežného muža. Video ukazuje fotografa, ktorý sa Karoq snaží zachytiť v tajomnej divočine. Najskôr sa mu to nedarí, Karoq sa ako plachá zver ukrýva a uteká. Nakoniec však auto stretáva v pokoji na planine.

Nečakajte ale, že by sa Karoq na videu už plne odhalil. Nové SUV sa stále cudne ukrýva pod vrstvou kamufláže, napriek tomu o tvaroch Škoda Karoq niečo povedal vedúci dizajnu exteriéru Karl Neuhold. „ Prednej časti dominuje prepracovaná maska ​​chladiča a trojrozmerná kapota, všetko je podčiarknuté kryštalickými svetlomety. Aj zadná časť je vytvarovaná veľmi ostro,“ povedal dizajnér.

Škoda Karoq sa zástupcom médií a pozvaným hosťom oficiálne predstaví 18. mája na špeciálnej prezentácii v Štokholme. Pre verejnosť sa auto odhalí na septembrovom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. Proti Yetimu bude Karoq o 16 centimetrov väčší, na úroveň SAYTu Ateca, s ktorým bude zdieľať techniku ​​aj rodné miesto - továreň v Kvasinách. K technickým novinkám v ponuke mladoboleslavskej značky patrí štvorvalec 1.5 TSI (110 kW), digitálne prístrojový štít, ale tiež ovládanie gestami. Z predchodca zostane zachovaný systém Varioflex, teda vyberateľná zadné sedadlá.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo