2017-03-10 11:29:41
Veľkolepá slovenská premiéra modelu
Veľkolepá slovenská premiéra modelu Škoda Kodiaq
Zdroj: Jan Zemiar

Veľkolepá slovenská premiéra modelu Škoda Kodiaq

Blížiaci sa minulý víkend a ženevský autosalón potlačil trocha do úzadia jednu významnú udalosť.

Minimálne pre najpredávanejšiu značku na našom trhu. Odohrala sa síce už pred týždňom, no nezabudli sme na ňu. Vstup na slovenský trh vo veľkom štýle zažila jedna z najočakávanejších automobilových noviniek súčasnosti.

Nové veľké SUV Škoda Kodiaq  prišlo na slávnostnom večere na slovenský trh za účasti známych osobností. Na veľkolepom podujatí Škoda odhalila zároveň aj novú rolu známej slovenskej herečky. Nie je to však nový film, ani seriál. Odteraz budú môcť fanúšikovia vidieť Vicu Kerekes za volantom modelu Škoda Kodiaq ako jeho ambasádorku.

Škoda Kodiaq prišla na Slovensko naozaj vo veľkom štýle. Presne tak, ako sa na Auto roka 2017 na Slovensku patrí. Oficiálne uvedenie novinky komentoval aj Ing. Marek Růžička, konateľ spoločnosti Škoda Auto Slovensko: „KODIAQ vzbudil ešte pred oficiálnym uvedením neskutočný ohlas u odbornej aj širokej verejnosti. Je to najvšestrannejšie auto v našej ponuke. Štýlové a praktické do mesta, bezpečné do prírody a reprezentatívne na významné stretnutia. Navyše okrem nadčasového dizajnu ponúka obrovský balík moderných technológií, vrátane plnej on-line konektivity, najväčšieho priestoru v triede a množstva Simply Clever riešení.“

Na slávnostnom podujatí, na ktorom nechýbala ani jej Excelencia, velvyslankyňa Českej republiky, Livia Klausová, odhalila značka Škoda aj tvár ambasádora nového SUV modelu. Presnejšie ambasádorky. Po tajomnej sérii informácií, od účasti na svetovej premiére modelu v Berlíne, cez prípravu na novú rolu, až po akčný filmový trailer, značka konečne oficiálne odkryla karty. Nový model Škoda Kodiaq bude za volantom reprezentovať známa herečka Vica Kerekes. „Tak významný model, akým je KODIAQ, musí mať aj významnú tvár, ktorá ho bude nielen reprezentovať, ale bude aj stelesnením jeho vlastností. Štýlová, dynamická, úspešná a profesionálna. Neviem si predstaviť lepšie spojenie krásnej a úspešnej ženy a krásneho auta,“ dodal Ing. Marek Růžička.

Zdroj: Jan Zemiar
Zdroj: Jan Zemiar

Nová ambasádorka od zástupcov spoločnosti Škoda Auto Slovensko prevzala kľúče od prvého modelu Škoda Kodiaq a zároveň prezradila, ako sa cíti v novej role. „Je to pre mňa samozrejme niečo nové, keďže som čerstvá šoférka. Kodiaq je krásne, moderné a bezpečné auto, ktorým som bola od prvej chvíle doslova unesená. Na spoločné kilometre sa veľmi teším. Vyrážam s ním do Prahy za pracovnými povinnosťami,“ povedala s úsmevom Vica Kerekes. Pôvabná herečka bude jazdiť na modeli Kodiaq v bielej Moon metalíze s motorom 2,0 TDI 140 kW so 7-stupňovou automatickou prevodovkou a pohonom 4x4.

Zdroj: Jan Zemiar
Zdroj: Jan Zemiar

Ešte na svetovej premiére modelu v Berlíne prezradila, že nemá vodičský preukaz, no auto ju tak nadchlo, že sa rozhodla získať ho. Že bola Vica Kerekes skutočne unesená novým modelom Škoda Kodiaq, dokumentuje aj teasingový trailer vyprodukovaný v rámci príprav na jej novú rolu:

Vrcholov večera bolo určite viac, jedným z nich bolo aj úžasné vystúpenie divy českej populárnej hudby. Lucie Bílá ocenila, že v priestoroch celého podujatia bolo niekoľko vozidiel Škoda Kodiaq - a každý bol „bílý“. Ako sama povedala, prijala by tiež kľúčiky od takého vozidla, no keďže jedno už záískala Vica Kerekes, bude si naň musieť ešte chvíľu počkať...

Škoda  Kodiaq už dávnejšie pozná aj svoju cenu - na slovenskom trhu je k dispozícii s atraktívnou cenovkou od 21 690 € vo výbave Active, s moderným benzínovým motorom 1,4 TSI 92 kW (125 k) a 6-stupňovou manuálnou prevodovkou. Od tohto stupňa je možné objednať aj pohon všetkých kolies. Základná dieselová motorizácia 2,0 TDI 110 kW (150 k) so 7-stupňovou automatickou prevodovkou DSG sa začína na cene 27 290 €. K dispozícii sú aj akčné pakety Plus s atraktívnou cenovou výhodou. Po predpredaji, respektíve objednávkach zo začiatku roka sa už rozbieha aj oficiálny predaj nového modelu. Novinka čaká na nových majiteľov u autorizovaných partnerov značky Škoda na Slovensku.

Komentáre k článku


Stream naživo