2016-06-21 11:40:00
VW Golf
VW Golf
Zdroj: Porsche Slovakia

Odpoveď je: Golf

Predstavte si, že vo vašej garáži nemôže byť nič iné, len Volkswagen Golf. Problém? A čo keď je to splnený sen?

Volkswagen Golf je totiž všestranné auto so širokým záberom. Je kompaktné zvonku, no zároveň dostatočne priestranné vo vnútri, pričom má vo výbave prvky, ktoré bývali kedysi vyhradené len pre vyššiu triedu. Stačí si teda dobre vybrať a vo vašej garáži budete mať repertoár použiteľný ako na rodinné jazdy, tak na športové radovánky. Nikto totiž nehovorí že áut v garáži nemôže byť viac! Nám sa ako ideálna kombinácia javí Volkswagen Golf Alltrack na každodenné jazdenie a Volkswagen Golf GTI pre tie špeciálne víkendové chvíle, keď si budete chcieť užiť riadny adrenalín za volantom. Prečo práve táto kombinácia?

Pán všestranný

Volkswagen Golf Alltrack bol stvorený s filozofiou dostať sa ďalej, než ostatní. Preto má výššiu svetlú výšku, ochranu podvozka a prepracovaný pohon všetkých štyroch kolies 4Motion, ktorý zvládne oveľa viac, než by ste si mysleli. Strmý kopec? Koleso vo vzduchu? Žiadny problém. Golf Alltrack toto všetko zvládne vďaka perfektnej elektronike, ktorá dokáže v pravý čas poslať výkon na to koleso, ktoré má práve trakciu. Napriek týtmo úžasným schopnostiam je to však stále Golf Variant s obrovským kufrom (až 605 litrov), príjemnou spotrebou a s niekoľkými okrasnými doplnkami navyše.

Jeho zvýšený podvozok dokonca poskytuje extra dávku komfortu, čo je na slovenských cestách obrovskou výhodou. Na palube navyše nájdete všetky najnovšie vymoženosti ohľadom konektivity (napr. MirrorLink). Stačí si Golf Alltrack objednať so silným a úsporným motorom – napríklad 2,0 TDI s výkonom 135 kW (184 koní) – a nemusíte sa báť nijakého predbiehania. Golf Alltrack je tak ideálne auto na bežný deň, ako aj na dovolenky, výlety na chalupu či lyžovačky. Lenže čo s ozaj výnimočnými dňami? Na tie sa hodí rovnako výnimočné auto...

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

Radosť na kolesách

Podmienku výnimočnosti dokonale spĺňa Volkswagen Golf GTI. Legendárny hot hatchback je teraz výkonnejší a lepší, než kedykoľvek pred tým. Vďaka jedinečnému športovému bodykitu aj vyzerá neodolateľne. Ak má byť naozaj výnimočný, odporúčame vám priplatiť si za Performance Pack, v rámci ktorého dostanete vyšší výkon z motora 2,0 TSI (169 kW/230 koní), väčšie brzdy a samosvorný diferenciál VAQ na prednej náprave. Vďaka nemu je Golf GTI hotová raketa, schopná preniesť vysoký výkon motora na vozovku bez prešmykovania kolies. Výjazdy zo zákrut sú tak efektívne a bleskové.

Zdroj: Porsche Slovakia
Zdroj: Porsche Slovakia

Podvozok je neskutočne hravý. A ten zvuk! Golf GTI znie riadne nabrúsene a ak je vybavený športovo upravenou automatickou prevodovkou DSG, pri každom preradení si poriadne odpľuje do výfuku, ako správny chuligán. Golf GTI však dokáže nosiť aj oblek – stačí ho prepnúť do komfortného režimu a zrazu je tichý a pohodlný. Ale na to máte predsa Golf Alltrack. Mimochodom – ak ešte stále nie ste presvedčení, že Golf GTI je výnimočné auto, tak vedzte, že jeho upravená verzia Clubsport S s odľahčenou karosériou, upraveným podvozkom a výkonom zvýšeným na 310 k (!) sa nedávno stala najrýchlešou prednokolkou na slávnom Nürburgringu! Viac si prečítate na www.volkswagenblog.sk

Zdroj: Porsche Slovakia

PR, platená reklama

Komentáre k článku


Stream naživo