2015-04-20 11:00:00
Volkswagen na autosalóne v
Volkswagen na autosalóne v Bratislave 2015
Zdroj: Martin Cyprian

Veľká šou v podaní Volkswagenu! Taký bol bratislavský autosalón

Bratislavský autosalón priniesol veľa noviniek a množstvo áut, ktoré budú čoskoro brázdiť naše cesty.

Jedna automobilka však ostatným ukradla šou aj keď priniesla auto, ktoré jazdiť nikdy neuvidíme. Na najväčšom stánku výstavy sa totiž vynímal nádherný koncept Volkswagen GTI Roadster – vyše päťstokoňová strela s otvorenou strechou schopná vyšprintovať z 0 na 100 km za 3,6 sekundy. Dostať sa k autu bol problém, toľko pozornosti na seba tento klenot strhával. Množstvo ľudí sa však zaujímalo aj o iné modely.

Napriek tomu, že je dostupný aj v predajniach, bol model Volkswagen XL1 podobnou atrakciou, ako GTI Roadster. Napriek tomu, že nepatrí medzi najnovšie, aj tak láka svojim exotickým vzhľadom a najmä nevídanou koncepciou. Tomuto ultraľahkému hybridnému čudu stačí na pohon elektromotor a dvojvalcový naftový motor s objemom 0,8 litra a výkonom 35 kW (48 k). Priemerná spotreba dosahuje šokujúcu hodnotu: 0,9 l/100 km.

Zdroj: Martin Cyprian

Nadšencov pre kvílenie pneumatík, ostré prejazdy zákrut a hravé jazdné vlastnosti potešil prekvapivo modernizovaný Volkswagen Polo GTI. Nové Polo GTI sa od toho starého navonok veľmi nelíši, aj keď stojí za to spomenúť nový dizajn svetiel s typickou červenou linkou. Zaujímavejšie však je, že jeho motor napriek opačným trendom narástol z 1,4 na 1,8 litra a výkon poskočil na veselých 141 kW (190 koní). Ešte zaujímavejší je nárast krútiaceho momentu, ktorý teraz dosahuje max. hodnotu 320 Nm! Čerešničkou na torte je, že ho môžete mať aj s manuálnou prevodovkou. Tí, čo vedia, aké dobré manuály robí VW, mali iste radosť. Autosalónových zvedavcov lákali kárované sedadlá modelu GTI s výrazným bočným vedením a každý, kto z auta vysadol, mal široký úsmev na tvári. A to ešte ani neotočil kľúčikom a nepohol sa s autom ani o meter!

Zdroj: Martin Cyprian

Volkswagen však myslel aj na prakticky zmýšľajúcich zákazníkov, ktorí v automobile hľadajú veľkú praktickosť a dostatok miesta na všetkých sedadlách aj za nimi. Tí si zvedavo obzerali nový Volkswagen Caddy. Ponúka svieži dizajn, úsporné motory a najmä ťažko prekonateľný priestor v kufri.

Popri týchto hlavných lákadlách bolo na stánku mnoho ďalšieho. Návštevníci si mohli pozrieť, ako vyzerajú napríklad modely Golf a Passat v športovom balíku doplnkov R-Line, sadnúť si do celej škály modelov Volkswagenu od malého a hravého up! až po reprezentatívny Touareg a dokonca aj navštíviť obchod VW Originálne príslušenstvo, v ktorom sa našlo kopec motoristických darčekov pre každého.

Zdroj: Martin Cyprian

Najväčší stánok a množstvo vystavených modelov znamenalo samozrejme aj množstvo krásnych hostesiek, pripravených návštevníkom poskytnúť rôzne katalógy, informácie či len šarmantné rozhovory.

Počas autosalónového týždňa sa popri vystavených modeloch prešli tisíce návštevníkov. Každý si tam našiel niečo, čo bolo jeho srdcu blízke. Ponuka Volkswagenu, ktorý ponúka od miniáut, cez SUV a crossovery až po limuzíny úplne všetko, je schopná osloviť úplne každého zákazníka.

 

jh
ZDROJ: PR správa

Komentáre k článku


Stream naživo