2015-03-30 09:55:00
Nový Volkswagen Touran sa
Nový Volkswagen Touran sa vo Wolfsburgu naozaj podaril
Zdroj: VW

Volkswagen Touran: naozaj husársky kúsok

Spraviť z rodinného MPV švihácke auto nie je vôbec jednoduché. Dizajnérom z Wolfsburgu sa to podarilo!

Volkswagen v poslednom čase chrlí jeden nový model za druhým. Generačnej obmeny sa po modeloch Golf, Polo, Passat a Touareg dočkal aj rodinný Touran.

Nový model kategórie MPV narástol do dĺžky aj do šírky, aby poskytol pasažierom a batožine viac miesta. Vďaka šikovným dizajnérom však vyzerá v skutočnosti menší, ako predchodca. Centimetre sa schovali za vyrysované tvary, ostrejšie línie a prísnejší „pohľad“ prižmúrených predných svetlometov, ktoré môžu byť vybavené aj inteligentnou LED technológiou. Najmä so športovým balíkom R-Line je Touran veľký krásavec.

Väčšie vonkajšie rozmery je naopak najviac cítiť vo vnútri, kde majú zadní pasažieri o 40 mm viac priestoru v oblasti kolien. Nie, že by sa predtým mohli sťažovať... V priečnom smere je viac priestoru aj v oblasti lakťov a ramien, takže teraz sa cez ISOFIX dajú vedľa seba  namontovať až tri detské sedačky. V sedemmiestnej verzii sa dajú ďalšie dve sedačky umiestniť aj do tretieho radu sedadiel.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Nezabudlo sa ani na variabilitu. Či už sa jedná o päť- alebo sedemmiestnu verziu, všetky sedadlá sú sklopné do roviny, aby sa základný objem batožinového priestoru (1 040/917 litrov pri naložení po strechu) zväčšil až na 1 980, resp. 1 857 litrov. Samotné sedadlá v druhom rade sa dajú individuálne posúvať a pre lepší komfort je možné nastaviť aj sklon ich operadiel. Ak by sa náhodou niečo nezmestilo do batožinového priestoru, čo nepredpokladáme, je v kabíne rozmiestnených ďalších 47 odkladacích priestorov.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Ponuka motorov nikoho nemôže prekvapiť. Všetky pohonné jednotky v ponuke sú preplňované. Vďaka lepšej aerodynamike a nižšj hmotnosti novej karosérie (- 62 kg) je Touran v priemere o 19% úspornejší. So základným vznetovým motorom 1,6 TDI (81 kW) s prevodovkou DSG dosahuje spotrebu iba 4,1 l/100 km. Zaujímavosťou v ponuke je zážihový motor 1,4 TSI (110 kW) s technológiou deaktivácie valcov ACT.

Priestranné, praktické, úsporné a teraz aj veľmi atraktívne rodinné MPV Volkswagen Touran sa na trh dostane v septembri tohto roku.

red
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo