2023-12-11 19:08:00
Tesla svetelná šou vo
Tesla svetelná šou vo Fínsku
Zdroj: TeslaLightShows

Neuveriteľná sveteľná šou s autami. Stovky zladených blikajúcich áut. Toto je rekord

Ak ste ešte nevideli svetelnú šou, ktorú má na svedomí fínsky klub značky Tesla. Pozrite si.

Keď nevisíte na perách Elona Muska a jeho Tesly, keď nepatríte medzi najväčších fanúšikov tejto americkej značky, mnohé vám unikne. A často je dobré, že vám to uniklo, pretože občas je to len marketingový balast, prípadne balast z úst sebastredného novodobého superhrdinu. Niekedy to však dobré nie je. Napríklad pri svetelnej šou, ktorej sú autá tejto značky schopné.

Funkciu svetelnej šou autá od Tesly majú dostupnú už pomerne dlho, lenže táto funkcionalita sa dá synchronizovať na viacerých vozidlách a dá sa tak vytvoriť naozaj spektakulárna vizuálna šou, na ktorej dosiahnutie by v normálnom svete bolo treba odborníkov a množstvo komplikovanej techniky. Tu to tak nie je. Stačí si do áut zdarma stiahnuť konkrétne sekvencie od Tesla Light Show a potom už len autám zladeným cez Apple hodiny povedať v akom presnom čase majú so sekvenciou začať. Tak znie zjednodušený návod pre spojenie pár áut. Keď však ale chcete spojiť stovky áut a efekty majú byť pokročilejšie, chce to viac snahy. No výsledok za to stojí. 

V druhej polovici novembra sa vďaka fínskemu Tesla klubu a ďalším zúčastneným v jeden okamih v meste Espoo stretlo a spojilo takmer 700 áut značky Tesla, ktoré spoločne odštartovali naozaj fenomenálnu svetelnú šou, kde namiesto rôznych externých svetiel slúžilo svojimi blinkrami, brzdovými, diaľkovými, vnútornými a stretávacími svetlami celkovo 687 automobilov. Kompletný výsledok vidíte na videu nižšie. Táto údalosť sa zapísala aj do Guinessovej knihy svetových rekordov. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: X

Komentáre k článku


Stream naživo