2018-02-13 04:55:00
Osobné vozidlá ako úžitkáče
Osobné vozidlá ako úžitkáče
Zdroj: Nikita Aksyonov

Automobilky sa zbláznili? Bugati Chiron Van, Stelvio Minibus a Kodiaq Valník?

Pre zákazníkov urobia všetko. To platí o súčasných automobilkách. Modelov majú toľko, že si vyberie každý.

Čím viac modelov, tým lepšie. Takto by sa dala charakterizovať modelová expanzia prakticky všetkých významných značiek. V dobe modulárnych platforiem a zdieľaných dielcov môžu automobilky vyhovieť takmer každému zákazníkovi. Stačí si vybrať značku, motor, prevodovku a karosériu. A keď sa vám nepáči, nevadí. Tú istú techniku len v inom šate dostanete o „dúm dál“ a možno s lepším financovaním.

Že by si automobilky veľakrát vystačili s polovičným počtom modelov a uživili by aj náročný vývoj nových technológií, je možno pravda, ale štatistiky a neustála potreba rastu predajov nepustia. A tak vznikajú aj projekty, ktoré poškodzujú ťažko nadobudnuté meno a česť značky. Žeby ale Bugati klesla tak nízko, aby z Chironu urobila Van, alebo mikrobus? Alebo že by sa Škoda rozhodla Kodiaq ponúkať aj ako valník (resp. multivan pickup)? To asi nie, že?

Zdroj: Nikita Aksyonov

Napriek tomu sú tieto počítačové koláže natoľko zaujímavé, že pobláznili internet. Lebo vidieť naživo Stelvio Minibus, či Porsche Minibus asi nebude ľahké (česť pamiatke zabudnutých modelov a konceptov), omnoho ľahšie je pozrieť si vizualizáciu toho, ako by takéto pokusy vyzerali. A vyzerali by zvláštne, ba až smiešne. A presne pre to vznikli. Aby pobavili a aby sme mohli nad nimi krútiť hlavami. Lebo sme presvedčení, že niečo ako Bugati Chiron, Alfa Romeo Stelvio, Škoda Kodiaq, Audi Q2 a iné príšerky vo verzii Van/MPV/Bus/Valník/Pickup (nazvite to ako chcete) nikdy nevzniknú.

Na druhú stranu, kedysi sme boli presvedčení, že nikdy nevznikne BMW s predným náhonom...

Zdroj: Nikita Aksyonov

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Niktia Aksyonov via Carscoops

Komentáre k článku


Stream naživo