2018-02-09 13:20:00
Subaru XV
Subaru XV Ilustračné foto
Zdroj: Subaru

Subaru uvedie svoj plug-in hybrid už tento rok. Využije techniku Toyoty Prius

Subaru je jednou z posledných prémiových značiek, ktoré sa púšťajú do hybridov.

Subaru uvedie svoj plug-in hybrid už tento rok. Využije techniku Toyoty Prius

Subaru je jednou z posledných prémiových značiek, ktoré sa púšťajú do hybridov.

Japonská automobilka Subaru si s hybridnými a elektrickými automobilmi zatiaľ príliš nepotykala. Pokusy tu už boli, no reálny posun k elektromobilite zažije značka až tento rok. Predstaví totiž svoj prvý plug-in hybridný model. Staví na techniku najnovšieho modelu Prius.

Subaru si podľa svojho šéfa vývoja Takeshiho Takimoriho jednoducho nemôže dovoliť pustiť sa do plnohodnotného samostatného vývoja hybridných technológií. Využije preto spoluprácu s výrazne väčšou a v oblasti hybridov skúsenejšou automobilkou Toyota. Toyota totiž v Subaru má svoj podiel a vzájomné majetkové prepojenie umožňuje Subaru čerpať z technológii Toyoty.

Nepôjde však o preznačkovaný Prius, ako by sa mohol niekto domnievať, ale o vlastný model značky. To znamená, že bude využívať pozdĺžne uložený motor typu boxer, tak ako sme u Subaru zvyknutí. Či bude hybrid vybavený pohonom AWD tiež nie je zatiaľ známe, rovnako tak, aký typ pohonu to bude. Stavili by sme na druhý elektromotor pre zadnú nápravu a vektoring krútiaceho momentu podobne ako to má napr. Toyota RAV4, no isté to nie je.

Ktorý model to bude zatiaľ taktiež nevieme, dozvieme sa v priebehu roka. Model bude určený najmä pre americký trh, tak ako je to u Subaru obvyklé, ale hybridného Subaru by sa mali dočkať aj Európania.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Automotive news

Komentáre k článku


Stream naživo