2018-01-04 16:35:09
Infiniti Q Inspiration 2018
Infiniti Q Inspiration 2018 Detroit
Zdroj: Infiniti

Infiniti ukázala koncept Q Inspiration. Budúcnosť značky je veľmi pekná

Značka Infiniti ukazuje prvé plody svojho novo skonštruovaného dizajnérskeho oddelenia.

Infiniti luxusná dcéra spoločnosti Nissan predstaví na autosalóne v Detroite koncept s názvom Q Inspiration. Má jasne reflektovať dizajnovú budúcnosť značky. Novo zložený dizajnérsky tím pod vedením Karima Habbiba zaujme spojenými zadnými svetlometmi, masívnymi krivkami a oblými líniami. Vozidlo naberie formu vlajkovej lode a karosársky ho možno označiť ako štvordverové kupé, teda niečo ako grand coupé – pripodobniť ho môžeme k BMW 4, i keď toto bude podstatne väčšie.

Čo má Q Inspiration Podkapotou zatiaľ nevieme, no v súčasnosti a vzhľadom na zvolený dizajn môžeme vylúčiť výhradne spaľovací motor. Skôr to bude hybrid, či nebodaj plne elektrický automobil.

Karim Habib, Kanaďan pôvodom z Libanonu nastúpil do Infiniti 1. júla 2017 a pracuje priamo v Japonsku. Ak vám to meno znie povedome, nebude to náhodou. Habib totiž ešte do júna minulého roka viedol dizajn značky BMW a zodpovedal za vzhľad najnovších modelov vrátane BMW X1, či M2. Presne na jeho stoličku následne zasadol Slovák Jozef Kabáň. Habib sa podpísal nielen pod najnovšie automobily značky BMW, ale bol jedným z tvorcov súčasného dizajnu modelov značky Mercedes, kde pracoval medzi rokmi 2009 až 2011. I keď je pravdepodobné, že koncept Q Inspiration vznikal v Infiniti už pred jeho nástupom, na aute je zreteľný aj jeho podpis, minimálne v detailoch a vo finalizácii.

Zdroj: Infiniti

Mimochodom, Habib sa zodpovedá viceprezidentovi koncernu Nissan pre globálny dizajn Alfonsovi Albaisovi a prezidentovi značky Infiniti Rolandovi Kruegerovi. Krueger taktiež prišiel do Infiniti z BMW.

Detailnejšie fotografie a zábery môžeme očakávať v nasledujúcich dňoch, no najmä po premiére v Detroite, ktorá je naplánovaná na 15. januára.

Komentáre k článku


Stream naživo