2017-07-23 13:25:00
Ľubo Višňovský
Ľubo Višňovský
Zdroj: Ján Hargaš

VIDEOROZHOVOR: Ľubo Višňovský o svojom špeciálnom BMW M4, ale aj o prvom aute

Ľubomír Višňovský je známy nielen vďaka korčuliam a hokejke, ale tiež vďaka záľube v rýchlych autách.

Ľubomír Višňovský je meno, ktoré je navždy späté so slovenským hokejom. Donedávna ako hráč, dnes pomaly ale isto tréner, manažér, guru hokejovej mládeže. Lebo Ľubo sa na hokejovom dôchodku nechystá oddychovať, práve naopak, robí čo môže, aby pozdvihol hokejovú mládež. V novom tréningovom centre sa chystá meniť mladé hokejové talenty na mladých hráčov pripravených nielen pre repre, ale rovno pre NHL... A zatiaľ bez podpory SZĽH... Snáď sa to zmení.

O hokeji by sa s Ľubomírom Višňovským dalo rozprávať veľmi dlho, ale my sme sa nestretli preto. Ľubo je totiž veľký fanúšik štvorkolesových tátošov, nielenže má doma peknú zbierku, vyskúšal si aj pretekársky chlebíček. Skoro rovnako dlho ako je fanúšikom športových automobilov je tiež fanúšikom automobilov značky BMW. Svoje fanúškovské prepojenie s bavorskou značkou pred niekoľkými mesiacmi spečatil kúpou enormne limitovanej verzie modelu BMW M4. Na Slovensko unikátny kúsok priniesol dealer Group M so showroomom v bratislavskej Dúbravke. BMW M4 DTM Champion Edition je stroj vyrobený na počesť víťazstva v seriály DTM. Ide o dvestokusovú limitku, ku ktorej sa nemohol dostať len tak hocikto. Nejde pritom len o peniaze (cenovka 150-tisíc+) Že je auta hoden, muselo schváliť priamo BMW, veď svoju oslavnú limitovanú ediíciu nedá len tak nejakému... onému. Takmer legendárny hokejista so svetoznámym menom a dlhou úspešnou kariérou, navyše so záľubou v autách značky BMW... Taký je hoden.

Zdroj: Ján Hargaš

S Ľubom Višňovským som sa rozprával priamo v jeho M4 DTM. Unikátne auto vo farbe Alpine Weiss ozdobené typickými farbami BMW M je nielenže výkonnejšie ako štandardná M4, ale tiež ľahšie a výnimočnejšie. Mr. Višňovský v stručnom videorozhovore o autách prezradil nielen to, prečo si M4 DTM kúpil, ale tiež si zaspomínal na svoje prvé auto a prvú zadokolku... Tu je sľúbený videorozhovor aj s niekoľkými zábermi auta. Nižšie nájdete tlačovú správu BMW, v ktorej sa dozviete o M4 DTM Champion Edition viac.

Model BMW M4 DTM Champion Edition

Dva roky po prvom zisku jazdeckého titulu v šampionáte DTM, triumfoval továrenský pilot BMW Motorsport, Nemec Marco Wittmann, aj v sezóne 2016. Ako oslavu tohto triumfu pripravila divízia BMW M špeciálnu edíciu modelu BMW M4 DTM Champion Edition (kombinovaná spotreba: 8,5 l/100 km; emisie CO2: 199 g/km*). V porovnaní so štandardným BMW M4 má táto 200-kusová limitovaná edícia výkon zvýšený o 51 kW (69 k) na celkových 368 kW (500 k). Krútiaci moment 600 Nm narástol o 50 Nm. Automobily majú upravený pohon, ale aj podvozok a dizajn obohatili motívy BMW Motorsport.

BMW M4 DTM Champion Edition sa vyznačuje pôsobivými dynamickými parametrami. Zrýchlenie z pokoja na 100 km/h zvládne za iba 3,8 s a najvyššia rýchlosť je limitovaná na 305 km/h.

Zdroj: Ján Hargaš

Nezameniteľný exteriér inšpirovaný pretekárskymi vozidlami DTM.

Edícia BMW M4 DTM Champion Edition sa bude dodávať výhradne v bielej farbe Alpine White. Vzhľad fóliových polepov odkazuje na dizajn pretekárskych vozidiel seriálu DTM od BMW Motorsport. Svet pretekárskych automobilov sa na novej edícii odráža aj karbónovými doplnkami v podobe nástavca predného nárazníka, vrátane krajných aerodynamických prvkov, krytov vonkajších spätných zrkadiel, bočných prahov, zadného difúzora, rovnako ako veľkého prítlačného krídla na veku batožinového priestoru.

Rýdza pretekárska atmosféra prvotriedne spracovaného interiéru.

Pre vodiča a spolujazdca sú pripravené škrupinové karbónové sedadlá M Carbon, čalúnené exkluzívnou kombináciou alkantary a kože Merino. Alkantara sa nachádza aj na M športovom volante doplnenom sivým stredovým prúžkom. V zadnej časti nahradil zadné sedadlá biely integrovaný ochranný rám.

Zdroj: Ján Hargaš

Rozsiahle úpravy pre ešte podmanivejšiu obratnosť.

V porovnaní so sériovým vyhotovením sa BMW M4 DTM Champion Edition v rámci zvýšenia obratnosti zameriava na ďalšie znižovanie hmotnosti. Z uhlíkových kompozitov je preto vyrobená strecha, kapota motora, panel podopierajúci palubnú dosku a zadný difúzor. Športový výfukový systém so špecifickým tlmičom dopĺňanú dva páry titánových koncoviek výfuku.

Optimálny kontakt s cestou zaisťujú vysokovýkonné pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 s rozmermi 265/35 R19 vpredu a 285/30 R20 vzadu, navrhnuté pre použitie na pretekárskych okruhoch. Sú obuté na diskoch dizajnu 666 M lakovaných v matne sivej farbe Orbit Grey. Mimoriadne brzdné schopnosti zaisťujú karbónovo-keramické brzdy. Integrované pružiace a tlmiace jednotky umožňujú mechanické nastavovanie pre kompresiu, takže sa môžu prispôsobiť vkusu jednotlivých vodičov.

Zdroj: Ján Hargaš

jh

Komentáre k článku


Stream naživo