2017-04-24 04:50:00
Vodicka a ina pijatika
Vodicka a ina pijatika

VIDEO Opitá vodička mala ťažkú nehodu. Keď zistíte okolnosti, zostanete v šoku!

Keby opití vodiči ohrozovali svojim správaním len seba, lenže takmer vždy na ich konanie doplatia aj iní.

26-ročná vodička crossoveru Nissan Qashqai ešte v decembri vo vysokej rýchlosti predbiehala cez plnú čiaru (plnšia už ani nemôže byť) pomalšie idúce vozidlá a zrejme si až príliš neskoro všimla, že smeruje priamo na kruhový objazd. Vplyvom alkoholu v krvi nedokázala zabrániť nehode. Po prvotnom náraze nasledovalo niekoľko desivo pôsobiacich kotrmelcov až automobil skončil mimo cesty na streche. Nehoda sa odohrala vo Veľkej Británii.

Keď svedkovia nehody volali na miesto políciu ešte netušili, že mladá vodička je aj matka 19-mesačného chlapca, ktorého mala na palube automobilu.

Tania Chikwature ešte na mieste nehody policajtom povedala, že popíjala vodku. Keď jej následne merali hladinu alkoholu v krvi, zistili, že povolený limit prekročila trojnásobne. Pritom v Británii (s výnimkou Škótska) vám policajti môžu namerať až do 0,8 promile a aj tak vás pustiť beztrestne domov. Jednoduchá matematika tak naznačuje, že Tania bola opitá ako činka.

Akoby zázrakom sa pri nehode nezranila a bez vážnejších zranení bol aj jej 19-mesačný syn. Nedávno sa Tania Chikwature dozvedela svoj ortieľ. Pobudne 26 dní vo väzení, dostala zákaz šoférovať 6 rokov a musí zaplatiť 115 libier.

Takto k vinníčke prehovoril sudca: „Je iba šťastím, a rozhodne nie vďaka vášmu úsudku, že tu nestojíte s omnoho vážnejšími obvineniami a máte naozaj šťastie, že pri nehode nikto nezahynul.“

Je to tak, šialenou jazdou, navyše pod vplyvom a s dieťaťom v aute, to sú okolnosti, za ktorých by si titul matka roka dozaista nevyslúžila. 

jh

Komentáre k článku


Stream naživo