2014-09-26 16:05:00
Nákladiak nedal prednosť nikomu.
Nákladiak nedal prednosť nikomu.

VIDEO: Cyklista sa druhýkrát narodil. Nákladiak zrámoval Mazdu a takmer aj jeho!

Tomu sa hovorí šťastie v nešťastí. Cyklista prechádzal cez prechod, keď do križovatky vleteli naraz dve vozidlá a takmer ho zabili.

Cyklista pomaly a opatrne prechádzal cez cestu na prechode pre chodcov. Videl prichádzajúci kamión, videl, že mu nedá prednosť, a tak spomalil, aby sa mu vyhol a prešiel hneď za ním. Lenže vodič nákladného vozidla „zabudol“ dať prednosť nielen cyklistovi.

Prichádzal totiž z vedľajšej cesty na hlavnú, ignoroval značku, nepozrel sa, či po hlavnej niečo nejde a pravdepodobne venoval pozornosť iba cyklistovi, či inej úctyhodnej činnosti...

V okamihu, keď vchádzal do križovatky sa na scéne zjavila Mazda 3 sedan predchádzajúcej generácie. Nákladiak to vpálil rovno do nej, Mazda sa odrazila a letela mimo záber, vodič nákladného auta sa ešte asi pokúsil vyhnúť cyklistovi, čo sa mu akoby zázrakom podarilo a jemne doňho drcol, nedokázal však ukočírovať rozhodený nákladiak a prevrátil sa.

Otrasený cyklista ešte chvíľku sedel na zemi, sotva si uvedomujúc, čo sa práve stalo. Následne sa ponáhľal pomôcť vyslobodiť kamionistu. Zvláštne, že nikoho z okolostojacich nezaujímal osud posádky Mazdy, ktorí v tom boli tiež nevinne.

Aj keď to z videa nie je jasné, križovatka ulíc Moskovskaya a Krasnoarmejskaya v Lyubertsy v Moskovskej oblasti je označená a zo značenia jasne vyplýva, že vinníkom nehody bol vodič nákladného auta. Miesto nie je príliš frekventované a cesta, z ktorej sa na situáciu pozeráme vedie cez sídlisko.

Udalosť sa stala presne pred týždňom a zachytila ju priemyselná kamera, pravdepodobne umiestnená na lampe. Video ste už možno videli aj na Topkách, ak nie, môžete si ho pozrieť tu:

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo