2014-08-02 13:25:00
BMW M235i vie ako
BMW M235i vie ako zabaviť publikum
Zdroj: BMW M235i vie ako zabaviť publikum

VIDEO: päť skvelých BMW M235i obsadilo kruhový objazd a pálilo gumy!

BMW M235i je malé agilné autíčko so silným šesťvalcom pripravené driftovať kedykoľvek a kdekoľvek. Stačí to mať v rukách...

Hoci aj v Afrike. Práve tam zamieril tím BMW, profesionálni jazdci kaskadéri a hollywoodski filmári. Obsadili kruhový objazd v centre Kapského mesta v Južnej Afrike a na radosť okolostojacich sa poriadne vybláznili.

Cieľom bolo predviesť ako ľahko možno M235i priviesť do kontrolovaného šmyku a spáliť trocha gumy. Už vieme, že tento malý zázrak s výkonným prepĺňaným šesťvalcom Podkapotou dokáže poriadne zabaviť schopného vodiča. Je to vďaka výbornému rozloženiu hmotnosti, nízkej hmotnosti, zadnému náhonu, výkonnému motoru a... a vďaka tomu, že je to M-ko.

Video, ktoré nájdete pod článkom neobsahuje počítačové triky. Všetko čo tam je, sa naozaj udialo. A že sa tam toho udialo! Lebo jedna vec je páliť gumy, čo na vhodnom priestranstve dokáže aj cvičená opica, iné je dokonale ovládať auto a prinútiť ho robiť presne to, čo vodič chce. A úplne iné je, keď to isté robí synchronizovane päť áut na jednom mieste.

Automobilovému tancu, ktorý uvidíte na videu predchádzalo množstvo príprav. Jazdci sa museli s autami zžiť, ale predovšetkým sa museli naučiť pracovať spoločne. Ako sa pripravovali a čo všetko za výslednými 90-timi sekundami stojí, si môžete pozrieť priamo tu.

A teraz nasleduje finálny produkt:

Ján Hargaš
ZDROJ: BMW, youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo