2014-07-13 03:55:00
BMW M4 Coupé jazdilo
BMW M4 Coupé jazdilo na lietadlovej lodi...
Zdroj: BMW AG

VIDEO: BMW M4 udivuje jazdou bokom napred na lietadlovej lodi

BMW pôvodne začínalo ako továreň na letecké motory, odkazuje na to aj modro-biele logo značky. Nápad s lietadlovou loďou je teda štýlový.

Z kupé BMW M3 sa v najnovšej generácii stal model M4. Je však rovnako hravý ako predchodca. Nové BMW M4 rado jazdí bokom, a to nielen na okruhoch ale aj na bežných cestách, ako sme mali sami možnosť ziostiť pred niekoľkými dňami. Lenže športové autá nemôžu mať nudné reklamy, ale musia odovzdávať radosť z rýchlosti, striedania ostrých zákrut a pachu benzínu. V prezentačnom (reklamnom) videu, ktoré má na svedomí kanadské zastúpenie značky, si preto M4 „zablbla“ na palube lietadlovej lode.

Najšportovejšiu auru z veľkej nemeckej trojky automobiliek má určite BMW a jej hlavnými reprezentantmi sú modely označené písmenom M. Nová reklama na BMW M4 poriadne zahýbe s hladinou adrenalínu. Auto využíva totiž pretekársku dráhu vytvorenú na palube lietadlovej lode CVN-74 USS John C. Stennis patriacej do triedy Nimitz. Tá má 332,8 metra na dĺžku a 76,8 metra na šírku, čo je dostatočný priestor na vytvorenie dráhy, na ktorej M4 jazdí, ako najlepšie vie - pekne šmykom.

Niekedy ide pekne na hrane paluby, až má divák strach, či zlatá M4 nespadne do mora tak, ako kedysi upravený Jaguar XJS s nebohým „čiernym“ Stigom za volantom. Video s BMW M4 letiacim bokom na okraji paluby lietadlovej lodi vyzerá naozaj výborne. Je jasné, že Bavoráci poňali reklamný spot na nové kupé skutočne veľkolepo.

Zdroj: BMW AG

V reklamnom spote je síce vytvorený okruh na lietadlovej lodi. BMW M4 Coupé však absolvovalo sériu driftov, pri ktorých tuhne krv v žilách, na bežnom priestranstve. Video však samozrejme nevzniklo priamo na palube lietadlovej lode, ktorá je ešte stále v činnej službe, ale bolo digitálne vytvorené. Hoci reklama je dielom šikovných počítačových grafikov, nijako jej to neuberá na veľkoleposti.

Aj tak sa jedná o veľmi pôsobivú reklamu. Keďže pritom všetko vyzerá veľmi autenticky, nemali by sme sa čudovať absencii titulov či akéhokoľvek komentára. Tie by všetko prezradili. Rovnako tak by sme však BMW nemali odsudzovať za isté kamuflovanie reality. A hoci je celý snímok skôr fikciou ako zobrazením skutočného sveta, pozerá sa na neho pekne...

Model M4 je dostupný vo forme kupé a kabrioletu. My sme skúšali verziu s pevnou strechou, ktorá mala v  útrobách trojlitrový radový šesťvalec preplňovaný dvoma turbodúchadlami, naladený na 317 kW (431 koní). Krútiaci moment vrcholí hodnotou 550 Nm. Motor spolupracuje štandardne so šesťstupňovou manuálnou prevodovkou, my sme mali sedemstupňový dvojspojkový automat, ktorý je za príplatok. Viac si budete môcť prečítať v našom miniteste. Teraz si už vychutnajte adrenalín:

 

Ak by ste mali pocit, že to bolo prílíš akčné a vy ste si poriadne nevychutnali zvuk motora cez štvoricu „laufov“ môžu to napraviť nasledujúce dynamické obrázky...

Jozef Vydra
ZDROJ: BMW Canada

Komentáre k článku


Stream naživo