2014-01-25 03:45:00
Plamene spod kolies? No
Plamene spod kolies? No a?

Tento sedan má 1065 koní a pálenie pneumatík je jeho koníček. Pozrite si video!

Každý by mal mať nejaký koníček. Majiteľ tohto auta si našiel poriadny koníček našiel. Páli gumy na počkanie!

Holden je hrdá austrálska značka, ktorá vyrába hrdé austrálske autá a jedným z najlepších je sedan Holden Commodore (azda preto chce vlastník GM ukončiť výrobu Holdenov...).

Auto má obrovský potenciál, ktorý Austrálčania radi využívajú a auto upravujú a pretekajú s ním. Commodore má totiž motor vpredu a pohon vzadu. Známe sú austrálske preteky V8-čiek, no Commodore sa dá využiť aj pri iných príležitostiach.

Jednou z nich je festival Summernats, ktorý sa koná počas austrálskeho „leta“ vždy začiatkom kalendárneho roka. Podujatie má svoje miesto v Canberre v hlavnom meste Austrálie a každoročne vyprodukuje viac než 12 miliónov austrálskych dolárov a navštívi ho zhruba 100 000 ľudí. Trvá štyri dni a je to obľúbená atrakcia hlavne pre rodiny s deťmi.

Konajú sa tam prehliadky „vytunených“ automobilov, ale i opravených veteránov. Jednou z najobľúbenejších súťaží je práve súťaž v „burnoute“ teda v pálení pneumatík vysokovýkonnými autami.

Tento rok sa súťaže zúčastnil aj špeciálne upravený Holden Commodore, ktorý svoj úctyhodný výkon 783 kW (1065 k) posiela na zadné kolesá.

Majiteľ Commodora presne vedel, na čo bude jeho auto určené a tak sa sústredil najmä na úpravy zadnej časti auta. Nebudem vás viac naťahovať, užite si toto pútavé šialenstvo v nasledujúcom videu!

 

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com, carthrottle.com

Komentáre k článku


Stream naživo