2013-10-28 10:45:34
Red Bull auto proti
Red Bull auto proti lietadlu
Zdroj: autoblog.com

Lietadlo proti superšportu? Akrobatické lietadlo Red Bull proti Holden V8

Reklama, či preteky? Iba Red Bull dokáže urobiť na športové podujatie reklamu, ktorá rezonuje aj potom čo podujatie skončí

Navyše sa vďaka „pretekom“ lietadla a superšportu o pretekoch V8 Supercars dozvedia aj ľudia z opačnej strany zemegule. Tento austrálsky seriál počas víkendu zavítal na Golden Coast v Queenslande, pod názvom Armor All Golden Coast 600. Red Bull má v šampionáte V8 Supercars dva tímy (podobne ako v F1) zatiaľ čo v jednom má štvornásobného šampióna Jamieho Whincupa druhý tím je skôr do počtu (žeby opäť podobne ako v F1? Určite niee).

Red Bull, respektíve zakladateľ rakúskej firmy s červeným býkom v logu  Dietrich Mateschitz je ozajsným reklamným mágom. Táto rakúska firma dokázala na energetickom nápoji vybudovať supervýnosnú značku spájanú so všetkými viac či menej extrémnymi športmi. Platí, že kde je Red Bull, tam je zábava. Že sú preteky superšportov zaujímavé, o tom niet pochýb. Práve preto dotuje Red Bull v šampionáte V8 Supercars až dva tímy.

Ako sa objavilo v komentároch pod videom: „Red Bull nie je firma vyrábajúca energetický nápoj... Je to reklamná agentúra, ktorá vlastní energetický nápoj. Vždy to tak bolo...“

Že by šlo o skutočný závod medzi akrobatickým lietadlom Red Bull a športovým Holdenom Commodore V8 nemôžeme tvrdiť. Je to naozaj skôr o propagácii. Aj tak to stojí za pozretie. Vidieť dve poriadne namakané mašiny bok po boku na pieskovej pláži je niečo čo sa nevidí každý deň. Umenie oboch, pilota i jazdca tiež stoja za zmienku. To, že akrobatické lietadlo nezvládne len tak hocikto je jasné, ale udržať okruhový superšport v stope na piesku tiež vyžaduje istú dávku zručnosti.

Veď posúďte sami:

Ján Hargaš
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo