2024-02-02 10:30:00
Opel Frontera 2024
Opel Frontera 2024
Zdroj: Opel

Opel vyvolával starých duchov. Nové veľké SUV sa bude volať Frontera

Opel Frontera je dnes v Európe akousi tichou ikonou offroadového sveta.

Frontera prvých dvoch generácií si vyslúžila na starom kontinente veľký kus rešpektu najmä medzi fanúšikmi offroadov. Model koncepčne nezapadal do portfólia áut ponúkaných nemeckou značkou aj preto, lebo to vôbec nebolo nemecké auto. Pred nemeckým remixom sa volalo Isuzu MU, ale tiež Isuzu Rodeo, Cameo, Vega. Produkt japonského špecialistu na úžitkové a ofroadové úžitkové vozidlá sa predával takmer po celom svete, no obvykle pod rozdielnymi názvami. U nás sa modelu ujal Opel a získal si tak slušnú dávku rešpektu. Toto kooperačné vozidlo s rebrinovým rámom, redukciou a pohonom všetkých kolies si vyslúžilo obdiv nielen vďaka jednoduchosti a spoľahlivosti, ale aj nízkym cenám a to nielen pri kúpe, aj pri údržbe. Dvadsať rokov po konci druhej generácie modelu prichádza generácia tretia. A s tou prvou má veľa spoločného.

Teda, na prvý pohľad má spoločné iba meno, no práve to je pointa spoločných prvkov. Lebo tak ako Frontera predtým, tak Frontera teraz vychádza z kooperácie a pod krídla Blitzu pridáva niečo, čo značka doteraz nemala. Tu ale výpočet podobností končí.

Nová Frontera bude od začiatku dostupná ako elektromobil. Či niekedy ponúkne aj inú pohonnú alternatívu? O tom sa môžeme len zamýšľať, pretože tlačová správa sa orientuje len na elektrický variant. Veľké terénne schopnosti od auta netreba čakať už len preto, lebo auto má ponúknuť veľa priestoru nielen pre rodinu, ale aj pre jednotlivcov s aktívnym životným štýlom.

Skrátka, Frontera vás pravdepodobne nevyvezie k chate zablatenou lesnou cestou, no ponúkne čačky-mačky a tvary, ktoré dnes všetci milujú. Veľké SUV (na európske pomery) príde v priebehu tohto roku. Tajomnú baňato-hranatú siluetu vidíte na titulnej fotke. Viac zatiaľ nemáme. No keď si predstavíme cenovo orientované praktické SUV menom EQB od Mercedesu, nemusíme byť ďaleko od pravdy, či?


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Opel

Komentáre k článku


Stream naživo