2024-01-25 15:04:00
Porsche Taycan rozpárané ako
Porsche Taycan rozpárané ako plechovka
Zdroj: reddit/r/Porsche

Pohľad, ktorý bolí: Krásne Porsche rozpárali, len aby ukradli LED svetlá

Takto nechcete nájsť svoje vysnívané auto. Vlastne ani to bežné. Keď je to ale hodnotný kus vozidla, takýto pohľad vyslovene bolí.

Porsche Taycan je aktuálne najrýchlejšie elektrické auto na svete. Prekonalo rekord Tesly na Nurburgringu, no nie je len o tom. Je to kus obdivuhodného inžinierstva a ukážka toho, ako účasné môže byť auto bez ohľadu na to, aký zdroj energie používa. A zároveň je to pekne drahé vozidlo s pekne drahými komponentmi.

Nikto by sa teda nečudoval, keby zmizlo celé. Lenže zlodejovi v tomto prípade nešlo o celé auto, z ktorého by mal akiste veľa náhradných dielcov vo vysokej hodnote. Zlodej chcel len jedno. Respektíve dve. Svetlá. Fotografie nahrali na stránku venujúcu sa Porsche r/Porsche na Reddite. 

Okrem tejto fotky viac detailov zatiaľ nie je známych. Fotografia pochádza z Nemecka. Auto takto dopadlo na ulici v meste Düsseldorf. Škoda na vozidle bude akiste mnohonásobne vyššia ako cena takýchto svetlometov na trhu. No možno zlodejovi ani nešlo o to, predať svetlomety inému užívateľovi. Vraj sú takéto LED-ky veľmi obľúbené medzi pestovateľmi istého zeleného fajčiva, pretože emitujú ideálne "pestovateľské" svetlo. Rozpárať ale takto prednú časť auta však hovorí o užití tvrdších drog ako tej zelenej...


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Reddit

Komentáre k článku


Stream naživo