2023-11-29 09:19:00
Xiaomi SU7
Xiaomi SU7
Zdroj: MIIT

Najprv smartfóny, potom e-kolobežky a teraz aj autá. Takto vyzerá nové Xiaomi SU7

Xiaomi dnes vyrába a aj u nás ponúka množstvo produktov. Stále to však nestačí.

Pohľad do portfólia značky človeka veci neznalého zarazí. Výrobca smartfónov okrem kolobežiek a automatických vysávačov vyrába a predáva obdivuhodne pestrú paletu produktov vrátane hračiek pre mačky, či sonických kefiek. Teraz prišiel čas na výrobu áut. Vďaka voľne dostupným obrázkom a informáciám o autách podliehajúcich homologizácii v Číne na stránke ministerstva priemyslu MIIT môžeme vidieť celkom jasne dizajn vozidla, ktoré sa bude predávať ako Xiaomi SU7. Fotky a informácie priniesol čínsky web CNC.

Že tento čínsky výrobca plánuje výrobu áut, to už nejaký čas vieme, avšak treba uznať, že nový automobil vyzerá dobre. Elektrický sedan SU7 sa štýlom karosérie ponáša napríklad na Porsche Taycan. Predné svetlá zas pripomínajú autá značiek Genesis. Pochopiteľne, mať auto celkom iné ako všetky ostatné dnes nie je ľahké, no Xiaomi SU7 má pekné tvary a nepochybne ponúkne aj solídnu elektronickú výbavu.

Na dĺžku má model bezmála 5 metrov (4,998 m), rázvor má bezmála 3 metre (2,99 m). Auto má mať dve verzie, jednu s pohonom zadnej nápravy a s výkonom cca 297 koní, druhú s pohonom všetkých kolies a výkonom až 665 koní. SU7 má stáť na 19- až 20-palcových diskoch a vyrábať sa má od decembra tohto roku v spolupráci s čínskym výrobcom BAIC, s ktorým v Číne na výrobe áut spolupracuje napríklad Mercedes.

Vozidlo má mať možnosť osadeniua lidaru nad čelné sklo a najvýkonnejšie verzie môžu mať aj aktívne zadné krídlo. O predaji mimo domáci trh sa zatiaľ nehovorí, no stať sa to môže.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Car News China

Komentáre k článku


Stream naživo