2023-10-25 14:35:00
Škoda Superb IV. skice
Škoda Superb IV. skice
Zdroj: Škoda

Škoda Superb IV. sa postupne odhaľuje. Dizajn bude evolúciou súčasného modelu

Škoda Superb štvrtej generácie sa ukáže celému svetu 2. novembra.

Predtým si môžeme dizajn obzrieť na nových skicách, ktoré značka práve ukázala. Vlajková loď portfólia vozidiel so spaľovacím motorom sa vyznačuje prvými znakmi nového dizajnového jazyka Modern Solid. 

Nový dizajn sa vyznačuje prkvami, ktoré kombinujú minulosť Superbu s budúcnosťou. Medzi kľúčové dizajnové prvky patria vylepšené Matrix-LED predné svetlomety a zadné svetlá s kryštalickými prvkami. Svetová premiéra modelu Superb sa bude vysielať naživo 2. novembra o 19:00 h.

Superb bude dlhší, väčší, priestrannejší, no bude stále v ponuke v oboch karosárskych variantoch s tým, že jeho bratom v zbroji bude nový Passat, ktorý sme už mohli vidieť. Kým Passat sa snaží dizajnom posunúť k elektrickým modelom značky, u Škodovky sa elektrické modely dizajnovo snažia začleniť k spaľovacím verziám. Opačná cesta, no podobný výsledok zjednocovania čoraz viac prepojených a elektrifikovaných vozidiel. 

Nový Superb by sa mal ukázať s množstvom nových technológií, mal by byť dostupný so všetkými benzínovými, naftovými a hlavne plug-in hybridnými variáciami, ktoré koncern VW aktuálne ponúka. Viac sa teda dozvieme 2. novembra. Dovtedy sú tu skice a info o Passate. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Škoda

Komentáre k článku


Stream naživo