2017-07-26 16:10:00
Škoda Karoq začína pršať
Škoda Karoq začína pršať z výrobnej linky
Zdroj: SKoda

Prvý Karoq dnes zišiel z výrobnej linky v Kvasinách. Sériová výroba začína

Nový automobil Škoda Karoq zišiel dnes prvýkrát z výrobnej linky v českej fabrike v Kvasinách.

K modelu SEAT Ateca tak pribúda jeho genetický súrodenec – nová Škoda Karoq ako náhrada za model Yeti.

„Začiatok sériovej výroby nového automobilu Škoda Karoq je pre celý podnik a samozrejme, špeciálne pre našich zamestnancov vo fabrike Kvasiny dôležitým míľnikom," hovorí Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti Škoda Auto za oblasť výroby a logistiky. „V posledných mesiacoch sa celý náš tím intenzívne pripravoval na začiatok výroby nového modelu SUV ," dodáva Oeljeklaus.

Fabrika v Kvasinách je jedným z troch výrobných závodov automobilky Škoda v Českej republike. S približne 8 000 pracovníkmi je tento závod najväčším priemyselným zamestnávateľom v Královohradeckom kraji. Od roku 2015 investovala spoločnosť Škoda Auto približne jedenásť miliárd českých korún (takmer 423 mil. eur) do rozšírenia kompetencie fabriky v Kvasinách na výrobu vozidiel SUV. V nasledujúcich rokoch bude jeho kapacita postupne rásť až na 295 000 vozidiel ročne. 

Vedľa nového vozidla KAROQ vyrába v súčasnosti česká automobilka v Kvasinách modely Superb, Superb kombi, Kodiaq a SEAT Ateca. Od mája 2009 do júna 2017 v Kvasinách vznikalo prvé kompaktné SUV značky Škoda - model YETI. V rámci Stratégie 2025 bude v nasledujúcich rokoch značka Škoda ďalej dôsledne pokračovať v budovaní svojej modelovej palety. Dôraz sa kladie predovšetkým na rozšírenie ponuky vozidiel SUV.

Ak chcete o Karokovi zistiť viac, zájdite sem. Ak chcete vidieť ako to vyzeralo na premiére nového modelu, zájdite sem. 

Zdroj: SKoda

jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo