2014-04-23 12:03:00
Dodge Charger 2015
Dodge Charger 2015
Zdroj: Dodge

FOTO: Dodge Charger výrazne zmenil imidž. Pomohlo mu to?

Aj keď sa u nás Dodge nepredáva, Charger patrí medzi zaujímavé autá. Čo poviete na jeho nový „ksicht“?

Autosalón v New Yorku patrí k tým najvýznamnejším v americkom kalendári. Podľa množstva noviniek sa zdá, že významom predbieha aj omnoho známejší autosalón v Detroite.

Faktom zostáva, že okrem európskych značiek, ktoré sa cez tento autosalón snažia pretlačiť na obrovský americký trh, autosalón v New Yorku je predovšetkým o domácich automobilkách. Dodge patrí k tým „najamerickejším.“

Drsné tvarili nahradila moderna

Dodge sa očividne pokúsil dostať Charger do inej kategórie. Drsná a podľa nás trocha rozbitá tvár Chargera je síce stále výrazne neeurópska (čo pre Američana nie je zlé), no badať na nej moderné estetickejšie prvky. Charger je tak uhladenejší a americký novinári predpokladajú, že jeho nový vzhľad rozdelí fanúšikovskú základňu na dve polovice.

Na tých, ktorí si pri slove Charger (voľne preložené ako Nabíjač, Búchač) predstavia niečo maskulínne a veľmi silné a na tých, ktorí troška vyrovnanejší dizajn privítajú.

Zdroj: Dodge
Zdroj: Dodge

Moderné prvky dizajnu vrátane LED svetiel dopĺňajú moderné prvky za volantom. Okrem exteriéru sa zmenil aj interiér. Nový volant, nový infotainment, väčší dotykový displej a tak ďalej. Moderné prvky prinášajú v prvom rade asistenčné systémy. Charger teraz striehne na opustenie pruhu, má front assist, radary, laséry a všeličo možné.

Pre všetkých búchačov je upokojujúce to, že Charger má Pod kapotou stále tie isté veľkoobjemové motoriská vrátane 5,7 litrového HEMI V8 motora s výkonom 276 kW (375 k). Slabosťou netrpí ani základný šesťvalec Pentestar s výkonom 218 kW (296 k).  

Dnes máme od Dodga pripravenú ešte jednu špecialitku. Zostaňte "naladení" :)

Ján Hargaš
ZDROJ: autoblog, Dodge

Komentáre k článku


Stream naživo