2014-03-31 09:45:00
Audi R8 prichytené počas
Audi R8 prichytené počas testovania

Pozrite a vypočujte si testovanie nového Audi R8 pod hradom Nürburg!

Odhalenie druhej generácie Audi R8 sa blíži a testovanie je v plnom prúde. Prinášame vám kvalitné prvé zábery.

Už podľa týchto „špionážnych“ obrázkov je jasné, že nová R8-čka sa od pôvodnej bude odlišovať iba minimálne. Teda hlavne ak ide o dizajn. Kto to nečakal, hore ruku! Očakávame zapojenie nových technológií, vrátane nových svetiel Matrix a hŕby multimediálnych vychytávok a tiež zjednodušenie ovládania (podobne ako v TT-čku).

Ako vieme, R8-čka je sesternica nového Lamborghini Huracán, s ktorým okrem podvozku zdieľa i športovú sedemstupňovú prevodovku. Predpokladom je, že výkonnostne Lamborghini mierne podlezie. Aj preto si mnohí šepkajú o tom, že sa Pod kapotu R8-čky dostane 4,2 litrový osemvalec od Audi. Či sa neskôr dostaneme k top verzii s desaťvalcom je zatiaľ vo hviezdach podobne ako to, či baby Lambo dostane aj osemvalec (aj keď to znie pravdepodobnejšie).

Video pod článkom zachytáva jazdu testovacieho Audi R8 na okruh Nordschleife, niekoľko ostrých prejazdov zákrut na okruhu a následne uvidíte cestu R8-čky späť domov. R8-čka sa skrýva pod pomerne nápadnou „tapetou“ a na okruh ho sprevádza Audi A4 (A6?) combi.

„Špionážne zábery“ sú pomerne kvalitné a ťažko sa o nich dá hovoriť ako o náhodnom natočení tohto auta. Skôr ide o dobre naplánovaný marketingový ťah (tak ako vždy). Pre nás to však znamená jediné: neprejde dlhá doba a o Audi R8 budeme počuť znova a detailnejšie.

Zatiaľ si pozrite prototyp R8 v akcii (na videu sa objavia dva) a vypočujte si krásny zvuk jeho motora.

Ján Hargaš
ZDROJ: CarPix

Komentáre k článku


Stream naživo