2018-10-15 17:08:06
Škoda Spaceback
Škoda Spaceback
Zdroj: Škoda Auto

Škoda Rapid končí. Nový kompakt sa bude volať Škoda Rebrík!

Toto nie je žart. Iba preklad. Nový kompaktný model značky Škoda dostal meno „Schody“ respektíve „Rebrík.“

Škoda sa rozlúčila s jedným zo svojich legendárnych mien. Namiesto oprášenia staršieho mena, vymysleli veľké hlavy automobilky nové meno.

Škoda SCALA

Ide o latinské slovo scala, ktoré znamená rebrík, alebo schody. Škodovka tým naznačuje, že automobil bude schodmi, po ktorých sa zákazníci dostanú vyššie, napríklad v technológiách, ktoré auto zákazníkom dovezie.

Škoda zároveň mení aj spôsob označovania svojich vozidiel. Ako prvý model značky v Európe bude mať SCALA uprostred piatych dverí namiesto loga značky nápis Škoda.

Bernhard Maier, predseda predstavenstva spoločnosti Škoda auto, zdôrazňuje: „S novým modelom Škoda SCALA otvoríme ďalšiu kapitolu v triede kompaktných vozidiel značkyŠkoda. Ide o úplne novo vyvinutý automobil, ktorý v tejto triede stanoví nové štandardy v oblasti technológií, bezpečnosti a dizajnu. Sme presvedčení o tom, že SCALA má najlepšie šance na to, aby pre značku ŠKODA novo definovala segment A."

Prečo segment A? To vôbec netuším. Kompaktné vozidlá patria podľa Európskych pravidiel do segmentu C. Volkswagen očividne začal veriť odlišnému označovaniu modelov a posunul segmenty smerom hore. Veď napríklad jedno z najväčších Audi model Q8 podľa Volkswagenu patrí do segmentu C (C Premium). Takže prečo nie segment A pre Scalu? Nakoniec, nový model by mal stáť na platforme MQB A0... To sa hodí. Otázkou zostáva, do akého segmentu potom patrí Fabia a Citygo. Fabia by mohla byť v segmente A-, CitiGo A--. Alebo je to inak? Dajte vedieť v diskusii. A rovno pridajte, čo si myslíte o novom mene nového vozidla. 

 


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo