2014-08-13 15:34:58
Saab 9-3 Aero
Saab 9-3 Aero
Zdroj: SAAB

AKTUÁLNE: SAAB nezbankrotuje! NEVS práve potvrdil pozitívne správy!

Iba pred niekoľkými minútami nám prišla správa priamo zo Švédska, ktorá dementuje vyjadrenia o insolventnosti.

Dnes sme vás informovali o tom, že dodávatelia súčiastok pre výrobu automobilov značky SAAB podali na súd žiadosť o vyhlásenie bankrotu spoločnosti NEVS, ktorá vlastní SAAB.

Dlh, pre ktorý sa objavil návrh na vyhlásenie bankrotu na súde však nebol taký vysoký na to, aby bankrot mohol byť vyhlásený. Spoločnosť NEVS má väčší majetok v porovnaní so svojimi dlhmi, a tak je schopná svoje podlžnosti v budúcnosti zaplatiť. NEVS doslova uvádza, že nie je insolventná a preto bankrot nemôže byť vyhlásený.

Problémom je nedostatočná likvidita (nedostatok peňazí na účtoch a pod.) Ale firma NEVS svojim dodávateľom potvrdila, že peniaze budú a v dohľadnej budúcnosti sa opäť spustí výroba. Spoločnosti, ktoré podali návrh na bankrot tak svoju žiadosť stiahnu.

Spoločnosť NEVS počas leta vyjednávala s dvoma ázijskými automobilovými koncernami (Mahindra a Dongfeng) a rokovania sú úspešné, no ešte neukončené (čo to bude znamenať zatiaľ nevieme). Je teda pravdepodobné, že financovanie výroby a ďalšieho rozvoja automobilky SAAB bude zabezpečené.

Ján Hargaš
ZDROJ: NEVS

Komentáre k článku


Stream naživo