2016-10-06 03:55:00
Autá zo stodoly
Autá zo stodoly
Zdroj: Vince Hernandez@Instagram

Prehľadajte všetky stodoly a budete (možno) bohatí

Kto netúži nájsť poklad, alebo nález s vysokou hodnotou? Netreba sa vzdávať vopred, čo ak práce vy?

Znie to neuveriteľne, ale je to reálne, žiadny vykonštruovaný prípad. V stodole sa našli 30 rokov nejazdené športové autá z 80-tych rokov. Táto „úroda“ označuje, že je to nález desaťročia. V stodole totiž boli „zaparkované“ také skvosty, ako kopa športiakov od Lamborghini, Ferrari a Porsche, ale aj autá Buick či Dodge. Niektoré z nich vlastne ani nikdy poriadne nejazdili. Bohužiaľ je tento špecifický nález zatiaľ bez podrobnej fotodokumentácie.

Nechajte pracovať fantáziu: pred nami je stodola plná ikonických starých áut, pokrytých nánosom prachu za tridsať rokov. Čakajú tu totiž zhruba od 80. rokov minulého storočia na čas, keď práve príde ich správny čas.

Ten zrejme nastal. Lebo medzi zaujímavými kúskami je nemálo takých, ktoré sa horko-ťažko dostali vôbec aspoň raz na cestu a ostatné treba opraviť konečne na naich jazdiť, ako sa má.

Zdroj: Vince Hernandez@Instagram
Zdroj: Vince Hernandez@Instagram

Z fotografií sa dá vidieť, že medzi týmito neuveriteľnými kúskami sú napríklad hneď trikrát Lamborghini Countach, Ford Shelby Mustang GT500, Cadillac Eldorado, Porsche 911 Cabriolet, možno dva BUICK GSX, pôvodný Dodge Hemi Charger, Ferrari 400 s automatickou prevodovkou, Jeep Wrangler a údajne ešte rad ďalších áut. Všetky ich totiž Vince Hernandez, objaviteľ tohto pokladu, nevyfotil. Spomínané Porsche má vraj na odometri len 66 kilometrov. Nízky nájazd majú vraj aj všetky ostatné autá.

Nedá sa overiť, ako sa k týmto autám Hernandez dostal a či ich objavil naozaj on. Možno kúpil pozemok so stodolou z pozostalosti od niekoho, kto nevedel, že jeho predok nazhromaždil takúto zbierku. Čo sa však vie, je to stodola v Mexiku. Keďže Hernandez podniká v prestavbách a renováciách starých áut, je možné, že mu niekto dal tip. Alebo stodolu plnú automobilových pokladov otvoril niekto iný a pozval Hernandeza na zhodnotenie situácie, či odhad zisku z predaja nájdených áut.

Zdroj: Vince Hernandez@Instagram

Ponúka sa ale ešte jedno riešenie, čo urobiť s týmito autami - postupne ich uviesť do prevádzkyschopného stavu. Alebo ešte lepšie (ak to dovolia financie) všetky zrenovovať. Stačilo by potom predať jeden Countach a zostali by peniaze na opravu ostatných. Pekný plán, však?

Možno to vo vašom prípade dopadne inak. Napríklad nájdete v kúte garáže možno len nejaký prehrdzavený vrak. No prečo by ste nemohli aspoň snívať? Všetky stodoly ešte neboli otvorené...

Jozef Vydra
ZDROJ: Vince Hernandez@Instagram

Komentáre k článku


Stream naživo