2016-03-09 13:50:00
Maserati Levante 2016
Maserati Levante 2016
Zdroj: Maserati

VIDEO: Autosalón Ženeva 2016 – zaujímavosti z výstaviska

Prinášame ďalšie zaujímavosti z hál Palexpo, kde stále prebieha 86. ročník ženevského autosalónu.

Kto by pred časom povedal, že sa značky orientované na športové vozidlá vrhnú aj na segment SUV. Všetci v Európe pod diktátom nariadení z Bruselu síce pracujú na znížení emisií. Zákazníci však majú v hľadáčiku namiesto malých a úsporných áut väčšie modely kategórie SUV. Alebo aspoň crossovery.

Športové môžu byť aj tie väčšie autá a toho sa chytila aj značka Maserati, ktorá vycítila zmenu nálad motoristov a zamerala sa na kategóriu SUV. Jej model Lavante bude v kategórii áut s pohonom 4x4 určite silný. Nielen výkonom, ale aj predajom, aspoň automobilka tak predpokladá.

Prejdime medzi menšie SUV, skoro až crossovery, kam patrí aj Peugeot 2008. Po troch rokoch od uvedenia sa podrobil modernizácii a lifting sa zameral na viaceré oblasti, aby dokázal držať krok s konkurenciou a záujmom zákazníkov. Ako sa to podarilo odhalí druhá reportáž dňa.

Malý, ale pozor!  S výkonom nešetrí. To možno povedať o viacerých malých, ale nadupaných autách, ktoré majú pod kapotou neraz viac výkonu ako väčšie modely. teraz sa záujem sústredil na Opel Astra TCR, Peugeot 308 GTi aj Seat Leon Cupra, no tiež Ford Focus RS.

No a na záver sa pozrieme na trendy a tendencie v oblasti digitálnych prístrojov na prístrojovkách nových áut. Klasickým ukazovateľom odzvonilo a nielen do módy, ale aj do praxe prichádzajú digitálne systémy. Má ich čoraz viac značiek, aj v tých (takmer) najlacnejších modeloch. Pozrite si, čo nás čaká nielen v budúcnosti, ale je už aj súčasťou dneška.

Toľko prehľad toho, čo vás dnes čaká, teraz už len chvíľa pokoja, aby ste si mohli vychutnať dnešné reportáže. Príjemné sledovanie.


ZDROJ: salon-auto.tv

Komentáre k článku


Stream naživo