2017-12-09 10:55:00
Ako sa zbaviť papuče
Ako sa zbaviť papuče

VIDEO: Takto sa dá odstrániť papuča bez náradia a poškodenia auta

Aj vás to poriadne naštve, keď si odskočíte na 3 minúty trebárs do bankomatu, prídete k autu a na ňom papuča?

Paradoxne, ak dajú niekomu papuču na auto, ktoré prekáža premávke, nielen, že tým nič nevyriešia, ale iba nasrdia ďalších vodičov, ktorým to auto zavadzia. Keby vodič aj chcel odísť nemôže. Okrem tej pokuty sa nič nevyriešilo. Prekáža tam a musí čakať na policajtov, ktorí neraz dajú na čas a prídu si blahosklonne zinkasovať pokutu. Alebo aj nie...

Nemusíte byť notorický porušovateľ predpisov a zákona – stačí niekedy naozaj chvíľka, o ktorú sa oneskoríte a bác: za stieračom na okne lístok a na kolese papuča. Akýkoľvek ďalší pohyb auta sa zdá byť nemožný a vám nezostáva než zatelefonovať na dané číslo a čakať na ruku zákona, ktorá odstráni „technický prostriedok“ na kolese.

Dá sa to však aj inak? Dá sa to aj inak – ale neodporúčame to. Hoci sa už objavil „návod“, ako sa zbaviť čakania, aj platenia za zbytočnú „ozdobu“ na vašom aute. Oveľa väčší problém je to pre tých, ktorí porušili zákon preto, že sa ponáhľajú – a takto to majú ešte komplikovanejšie.

To bol prípad aj staršieho, 72 ročného muža v obleku, ktorý šoféroval BMW X3. Na prvý pohľad nevyzerá ako nedočkavý mladík. Ani nie je, no podľa dostupných informácií sa náhlil na lietadlo a polícia nie a nie prísť odstrániť „papučku“ z jeho auta. Vzal teda zákon tak trocha do vlastných rúk. Poradil si s papučou bez akéhokoľvek náradia.

Po naštartovaní auta sa pohol toľko, aby papuču dostal do zvislej polohy voči vozovke. Potom stačilo už len trocha zručnosti a manuálnej sily - a mníchovské SUV bolo oslobodené. Je zaujímavé, že pán hodil papuču do kufra auta a odstránil aj policajnú pásku. Potom nastúpil do auta a bol preč.

Dalo by sa to chápať ako nelegálne konanie. No nemusí to tak byť – papuča je, zdá sa, nepoškodená. Takže ak ju dotyčný pán vrátil neskôr na polícii J s úhradou pokuty, bolo to len elegantné riešenie problému, ktoré nikomu neublížilo. Oveľa zaujímavejšie je, že sa dá takto poradiť si s papučou. Na videu vidno, že mu to ide celkom ľahko – akoby to nerobil prvýkrát. Možno je to aj konštrukciou papuče – ale v tomto si je väčšina takéhoto druhu podobná. No napriek tomu to neodporúčame skúšať na vlastnom aute.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: YouTube

Komentáre k článku


Stream naživo