2017-10-15 12:45:00
Land Rover Discovery HSE
Land Rover Discovery HSE TD6 utiahol 110 ton
Zdroj: Jaguar Land Rover

VIDEO: Land Rover Discovery utiahol 110 ton – tentoraz na ceste

Land Rover Discovery utiahne oveľa viac, než by sa čakalo. Predviedol to teraz v Austrálii.

Poradil si so 100 metrovou súpravou, ktorá bola zložená zo 7 návesov a ťahača. Dohromady vážili 110 ton. Pýtate sa, prečo toľká pozornosť nejakému ťahaniu? Land Rover predstavuje svoje model Discovery ako siláka, už utiahol vyše 100 tonový vlak.

Tento rok prišla na trh piata generácia britského SUV Land Rover Discovery. V rámci propagácie modelového ročníka 2018 sa v spoločnosti Jaguar Land Rover rozhodli urobiť netradičný test tejto luxusnej štvorkolky. Podrobili ju nezvyčajnému záťažovému testu.

Cestné vlaky v Austrálii (Road Train) sú povolené až do štyroch prívesov iba v rozsiahlych oblastiach Austrálie a zvyčajne prevážajú palivo, minerálnu rudu a hovädzí dobytok medzi vzdialené vidiecke spoločenstvá. Prísne predpisy obmedzujú ich dĺžku na 53,5 m, takže Land Rover musel získať špeciálne povolenie na ťahanie až siedmich prívesov a 12-tonového ťahača. Ten musel zostať pripojený na ovládanie hydraulických bŕzd na prívesoch.

Zdroj: Jaguar Land Rover

V Austrálii pripojili na ťažné zariadenie sériového modelu Discovery nákladnú súpravu s dĺžkou 100 m a hmotnosťou 110 ton. Všetko samozrejme vopred dobre zrátali, ale aj tak je to skoro ako malý zázrak. Sériový Discovery HSE TD6  s trojlitrovým preplňovaným vznetovým motorom V-6 s výkonom 187 kW (254 k), čiže má maximálnu certifikovanú hmotnosť pripojiteľnú za vozidlo iba 3500 kg na verejných komunikáciách.

Zdroj: Jaguar Land Rover
Zdroj: Jaguar Land Rover

Napriek tomu aj s touto „náložou“ bez problémov rozbehol aj vďaka pohonu všetkých štyroch kolies a potom prešiel 16 km pozdĺž uzavretého úseku diaľnice Lasseter v severnom teritóriu Austrálie. Pozrite sa na to tiež na videu.

Technológia Discovery ponúka špičkové technológie vlečenia: Advanced Tow Assist pomáha vodičom dokončiť zložité obratné manévre výpočtom potrebných vstupov riadenia
Modernizovaný Discovery je teraz k dispozícii na objednávku s 12,3-palcovým displejom Interactive Driver Display TFT, ionizátorom vzduchu v kabíne a zážihovým motorom Ingenium s výkonom 220kW (300 k).

Zdroj: Jaguar Land Rover

Komentáre k článku


Stream naživo