2014-06-22 15:55:23
Óscar Barroso na Suzuki
Óscar Barroso na Suzuki Swift Sport predviedol na 47. ročníku Rallye Ourense Termal v Španielsku, ako sa jazdí na dvoch kolesách.

VIDEO: Aj s malým gašparkom sa dá perfektne zahrať veľké divadlo!

Keby chceli, tak sa im to nepodarí, no v zápale boja sa občas udejú veci, kde ani hlavou nestačí krútiť.

Je to vôbec možné? Pýtate sa a zároveň si hovoríte: tí teda mali šťastia viac, ako rozumu! Jazdci regionálnych pretekov sa môžu stať svetovými hviezdami. Vďaka internetu.

Motoristický šport to nie sú iba vrcholné preteky F1, či MotoGP. Aj na prvý pohľad nezaujímavé lokálne preteky môžu priniesť vzrušenie a vrcholné výkony. No, vrcholné... Povedzme, že nemali ďaleko od katastrofy, ale v konečnom dôsledku preslávili aktérov.

Už 47. ročník rely pretekov v Ourense na severozápade Španielska priniesol nečakané zábery, ktoré sa stali hitom inetrnetu. Akoby aj nie, keď posádka v zložení jazdec Óscar Barroso a navigátor David Míguez previedla takú hereckú etudu, na ktorú sa len tak nezabúda.

Ťažko súdiť, či sa stratil v rozpise navigátor a neupozornil jazdca na nebezpečnú zákrutu, alebo vodič zle odhadol svoje schopnosti. Faktom však je, že podobné situácie sa končia zväčša v kategórii nebezpečných havárií. Tentoraz stála pani Šťastena na strane tejto dvojice, alebo sa Mr. Barroso preháňa počas týždňa na aute ako kaskadér – a cez víkendy takto skúša nervy divákov.

 

Nakoniec to ale s nimi nedopadlo až tak zle – vo výsledkoch sa posádka so štartovným číslom 38 na Suzuki Swift Sport umiestnila v celkovom hodnotení na 20. mieste z 30 posádok, ktoré preteky dokončili. Treba však  povedať, že ich kasakdérsko - cirkusantské číslo už obletelo svet a my máme pre vás aj pohľad na celú akciu z iného pohľadu – tak si to vychutnajte.

Len tak medzi nami – byť na mieste navigátora je veľmi ťažká rehoľa. Už len čítať rozpis počas jazdy nie je jednoduchá vec a mnohým len pri pomyslení na takúto činnosť  príde zle... No a navyše vkladajú svoje zdravie a život do rúk ľuďom, ktorí majú všeobecne posunutý prah pudu sebazáchovy: Tam, kde bežní smrteľníci už dávno brzdia, oni ešte idú naplno. Ešte že to v tomto prípade „ustáli“ v zdraví...

Jozef Vydra
ZDROJ: www.rallyeourense.es

Komentáre k článku


Stream naživo