2012-12-13 08:19:05
Čo sa pečie v
Čo sa to deje pod kapotou Mercedesa AMG SLS GT3?
Zdroj: AMG

Čo sa pečie v Mercedese

Mercedes sa verejne priznal s tým, čo robia a ako trávia záver roka inžinieri v jeho známej odnoži – v športovej divízii AMG. Majú mimoriadne dôležitú úlohu.

Že tam zvyčajne „pečú“ poriadne „nabúchaných“ svalovcov, je asi každému jasné. Ale že sa vývojári vrhnú na tak veľmi precíznu prácu – to asi čakal málokto. Scéna ako vystrihnutá z náročnej „šichty“ kdesi na okruhu medzi tréningami: štyria inžinieri z Mercedes-Benz AMG pracujú na motore modelu SLS AMG GT3 hlboko v noci. Nič zvláštne, veď to sa stáva pomerne často v priebehu celého roka. Ale v tomto prípade, keď je tak blízko k Vianociam, sa ukázalo, že ich prvoradým záujmom vôbec nie sú konské sily, či kilowatty, optimalizácia a časy na kolo, ale teplota motora. Konkrétne, každý sa chce ubezpečiť, že 6,3-litrový V8 zostáva zohriaty na 180 stupňov Celzia.

Zdroj: AMG

Prečo toľko pozornosti?

Nuž, namiesto toho, aby pracovali na prípravách ôsmich nových modelov, ktoré sa majú predstaviť do roku 2017, vrhli sa inžinieri a technici na vysoko sofistikovanú prípravu a „výrobu“ vianočného pečiva. Recept síce nezverejnili, v tomto sú tajnostkári rovnako, ako pri iných komponentoch, ktoré vychádzajú spod ich rúk. Vieme ale, že základom je linecké cesto. Správny šmrnc pre vzhľad a chuť pridajú výnimočné ingrediencie: hlavne vaječný bielok na polevu a čokoláda na ozdoby.

Čo je na tom také zvláštne?

Nuž nič, vlastne... tak trocha to je iné. Trocha svetla by mohla vniesť informácia, že predsa len poznáme návod na prípravu týchto troch špeciálnych vianočných cukroviniek. Aj vy si môžete upiecť také chutné koláčiky – ale pozor iba ak vlastníte pretekársky špeciál SLS GT3. Ten totiž poslúžil ako pec...

Zdroj: AMG

Nezdá sa vám to? Nuž pozrite si video a pochopíte, že ide o výborne spracovaný, mierne nadsadený a humorný príspevok, ktorý nemá s realitou veľa spoločného. Aj keď by sa v motorovom priestore, v ktorom dominuje 6,3 litrový osemvalec so „skromnými“ 409 kW (alebo 556 koníkmi) predsa len dalo niečo upiecť. Kto to vyskúša?

A ešte tu máme pre vás jedno ďalšie príjemné video k Vianociam od trojcípej hviezdy s prívlastkom AMG. Santa prichádza do mesta - ale trocha netradične:

Jozef Vydra
ZDROJ: AMG

Komentáre k článku


Stream naživo