2020-03-15 14:25:00
Buick GL8 Avenir
Buick GL8 Avenir
Zdroj: Buick

Asi najluxusnejší minivan sveta je pre bohatých Číňanov

Podiel MPV stále v klesá v prospech silného záujmu o modely SUV a rôzne crosovery.

Taká je situácia hlavne v Európe. V USA je stále zrejmý aj pre túto lokalitu silný trend „klasických“ modelov kategórie pick-up. Samozrejmosťou sú aj veľké, obrovské SUV.

Celkom iná je situácia v Japonsku, kde sa obľube tešia malé „škatuľózne“ minautíčka. Problémom je totiž priestor. Hlavne na parkovanie, ale aj na cestách.

Úplne inak to je v Číne, kde dávajú prednosť celkom odlišným modelom áut. Asi ako v jednej z mála krajín sveta tam stále panuje kult modelov MPV. Tých, ktoré už v ponuke európskych modelov prakticky nenájdete. V Číne je však MPV, hlavne luxusne vybavené, istým statusom úspešnosti a bohatých Číňanov.

Zdroj: Buick

Americká automobilová značka Buick, ktorej už párkrát „zvonila hrana“, bola teda na pokraji klinickej smrti, chce na čínskom trhu miešať kategóriu super luxusných veľkopriestorových modelov. Dopyt po nich je tam totiž veľmi veľký. Buick na čínskom trhu ponúka minivan GL8 už dlhý čas. Teraz spolu s modernizáciou modelu prináša aj vôbec najdrahšiu verziu modelu GL8 Avenir. Zaradí sa medzi najluxusnejšie minivany v len štvormiestnej verzii. Tá masívne zdôrazní cestovanie v úplnom komforte.

Hoci sa o technike na palube zatiaľ Buick nezmieňuje, pohľad na zadné sedadlá však určite vodzuje atmosféru cestovania v prvej triede tých najprestížnejších aeroliniek. Vzadu sú veľké, v mnohých smeroch nastaviteľná kreslá, čalúnená najkvalitnejšie kožou, s masážnymi funkciami, vyhrievaním a vetraním.

Zdroj: Buick

Medzi nimi je stredový panel s dotykovými displejmi pre ovládanie všetkých možných funkcií. V tomto prípade nemôže, celkom samozrejme, chýbať stojan na dvojicu zlatých pohárov. Zo stredového tunela medzi prednými sedadlami totiž do zadnej časti ústi chladená priehradka pre šampanské. Pre cestujúcich vzadu pochopiteľne nechýbajú ani veľké obrazovky infotainmentu, umiestnené na chrbte operadiel predných sedadiel.


No ani posádka na predných sedadlách nie je ochudobnená o komfort. Sedadlá vyzerajú neskutočne pohodlne. Na palubnej doske je dominantný panel, ktorý kombinuje prístrojový štít a obrazovku infotainmentu. V ponuke dekorácií nechýba zlaté lemovanie, drevené obloženie a dvojfarebné čalúnenie interiéru.

Zdroj: Buick


Čo je pod kapotou faceliftovaného Buicku GL8 Avenir sa zatiaľ oficiálne nevie. Je však predpoklad, že to bude už známy preplňovaný dvojlitrový benzínový motor s výkonom v najvyššej špecifikácii až 186 kW (253 k) v kombinácii so šesťstupňovou automatickou prevodovkou.
Buick GL8 Avenir však má v Číne pomerne bohatú konkurenciu. Napríklad Mercedes-Benz triedy V, či len nedávno uvedená novinka od Lexusu, model LM. Ten vychádza z techniky modelu Toyota Alphard a ponúka takisto vrcholne komfortný štvormiestny variant pre najzámožnejšie klientov.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: www.buick.com

Komentáre k článku


Stream naživo