2019-12-08 13:40:00
Nehoda na diaľnici D6
Nehoda na diaľnici D6 v Česku
Zdroj: hzscr.cz

VIDEO: Vodič zmietol auto hasičov, napálil do nich na diaľnici

Mohlo to dopadnúť úplne fatálne, všetci anjeli strážni však mali našťastie službu.

Zľadovatená cesta vyžaduje spomaliť, lebo fyzika sa oklamať nedá. Brzdná dráha na ľade je niekoľkonásobne dlhšia, ako na suchej vozovke. Zľadovatená vozovka je nebezpečná pre všetkých. Nielen pre posádky áut, ktoré sa na takomto povrchu pohybujú, ale aj pre tých, ktorí sú mimo áut.

Presvedčili sa o tom hasiči v Karlovarskom kraji v západných Čechách. V utorok 3.12. ráno po ôsmej hodine na diaľnici D6 neďaleko Kynšperku nad Ohří, na 153. kilometri v smere z Chebu na Karlove Vary sa stala nehoda troch áut, pri ktorej sa zranili dvaja ľudia. Prevzali ich záchranári.

Zdroj: hzscr.cz

Vodiči havarovali na šmykľavom diaľničnom moste. Najprv zastavili pri skôr havarovanom osobnom vozidle, ktoré narazilo do zvodidiel, hasiči dráhovej jednotky Správy železničnej dopravnej cesty v Chebe, ktorí prechádzali okolo. Hasiči stihli postaviť auto so zapnutými majákmi pred havarované auto ako bariéru a umiestniť na ceste výstražný trojuholník. Potom sa zozadu prirútilo ďalšie osobné auto, ktoré doslova zmietlo hasičské vozidlo.

Na záberoch z kamery vidno na pravej strane hasiča, ktorý sa vracal po uložení trojuholníka k miestu pôvodnej nehody. V smere jazdy vľavo je muž, ktorý tesne predtým, než sa prirútila biela dodávka, uskočil za zvodidlá. Vozidlo potom takmer v plnej rýchlosti narazí do auta hasičov.

Privolaní ďalší hasiči z troch jednotiek následne zaistili miesto nehody, vykonali protipožiarne zabezpečenie a zlikvidovali väčší únik prevádzkových kvapalín. Kvôli nehode bola prevádzka na ceste celé dopoludnie v smere na Sokolov úplne uzavretý.

Zdroj: hzscr.cz

Nehoda sa stala v mieste diaľničného mosta, povrch vozovky tu bol v ranných hodinách šmykľavý. Nehoda úplne uzavrela premávku na danom úseku diaľnice, polícia odkláňala dopravu na starú cestu 606. Popoludní sa podarilo prevádzku obnoviť.

Zdroj: hzscr.cz


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: HZS ČR

Komentáre k článku


Stream naživo