2019-06-08 12:35:00
SlovakiaRing bez motorov
SlovakiaRing bez motorov

SlovakiaRing bude patriť všetkým bez motorov

Stúpajúce teploty lákajú von mnoho rekreačných športovcov. Okruh SLOVAKIA RING má aj pre fanúšikov nemotorového pohybu zaujímavé akcie.

Opäť po roku privíta najväčší cyklomaratón u nás - 24h SLOVAKIA RING Cycling Race. Ešte pred ním sa k slovu dostanú aj „inline“ korčuliari. Najdlhšie, najtichšie a najekologickejšie preteky totiž budú mať svoj predvoj: už 10. júna otvorí okruh svoju 5 922 metrov dlhú rýchlostnú dráhu pre Bratislava-inline SLOVAKIA RING special edition.

V pondelok 10. júna sa tak na pretekárskom okruhu SLOVAKIA RING uskutoční už jedenásty ročník inline korčuľovania. Každý rok využije možnosť zakorčuľovať si na bezchybnom asfalte okruhu SLOVAKIA RING okolo 300 korčuliarov. Aj tentokrát bude dráha v čase 18:00 - 21:00 hod. vyhradená nielen pre nich, ale tiež pre cyklistov, bežcov, kolobežkárov, skateboardistov a ďalších „bezmotorových“ športovcov.

K dispozícii bude celá 5922 metrov dlhá a 12 metrov široká trať. Na jazdu nie je potrebná žiadna registrácia a je zadarmo pre všetkých – mladých, starých, jednotlivcov, dvojice, rodiny s deťmi,... pre každého, kto vie korčuľovať a brzdiť.  

Organizátormi podujatia sú: bratislava-inline / www.bratislava-inline.sk a SLOVAKIA RING / www.slovakiaring.sk

24h SLOVAKIA RING Cycling Race

O dva týždne a dva dni neskôr bude Slovakiaring hostiť ďalších bezmotorových pretekárov. Pred rokom absolvovalo 24h SLOVAKIA RING Cycling Race až 366 cyklistov a aktuálne prihlášky sú stále otvorené do 25. júna. Tohtoročné podujatie je naplánované na 26. a 27. jún.

Okrem 2, 4, 6 až 8-členných tímov, z ktorých mnohé dokázali prekonať 900-km hranicu za 24 hodín, je tento ročník určený zvlášť aj pre jednotlivcov. Pre nich sú vypísané samostatné 12-hodinové preteky.

Či sa niektorému tímu podarí prekonať minuloročných víťazných 964,96 najazdených kilometrov, sa tak dozvieme už čoskoro. Okrem profesionálov a amatérov sú preteky určené aj pre firmy.

Najbližším „motorovým“ podujatím bude OMV MaxxMotion Truck Race of Slovakia - Majstrovstvá Európy preteky ťahačov na okruhu, 6. a 7. júla. Dočítate sa o ňom aj o ďalšom sprievodnom programe aj na našej stránke.

Ďalšie informácie nájdete na www.slovakiaring.sk


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo