2018-04-10 08:55:00
Zabezpečenie auta proti krádeži
Zabezpečenie auta proti krádeži
Zdroj: Vámoš

Zabezpečenie auta proti krádeži: na aký systém sa môžete určite spoľahnúť?

Riešenie prináša VAM systém

Možno ste už o zabezpečení svojho auta premýšľali. Možno ste si však nakoniec povedali, že taký zabezpečovací systém, o ktorom si môžete byť istí, že bude naozaj fungovať, neexistuje. Áno, kvalita zabezpečenia hrá u tak dôležitej veci, ako je možná krádež vášho vozidla, jednoznačne prím. Na aké zabezpečenie sa teda môžete bez obáv spoľahnúť? Nie, čisto mechanické ani čisto elektronické zabezpečovacie systémy to nie sú.

Prečo nie je výhradne mechanické ani elektronické zabezpečenie dostačujúce

Neurobte chybu pri výbere zabezpečenia! Mechanické zabezpečenie, ako je napríklad blokovanie riadiacej páky alebo volantu, zlodeja iba zdrží, prekoná ho však veľmi ľahko. Elektronické zabezpečenie, napríklad alarm z výroby, sa zase dá jednoducho obísť pomocou rušičiek.

Preto je dôležité vsadiť na elektromechanické zabezpečenie vozidla – taký je aj zabezpečovací systém VAM.

Môžete si byť istí, že auto zabezpečené VAM systémom vám neukradnú

Ako je to možné? Štatistiky hovoria jasne – tento zabezpečovací systém bol nainštalovaný do viac ako 6000 vozidiel. Zlodeji sa pokúsili odcudziť viac než 500 takto zabezpečených automobilov, avšak ani v jednom prípade sa im to nepodarilo. Než si povieme, ako VAM systém vlastne funguje, vymenujme si triky, ktoré v súčasnosti profesionálni zlodeji áut využívajú najčastejšie.

Zdroj: Vámoš

Zlodeji áut sú v hľadaní spôsobov, ako si privlastniť váš automobil, čím ďalej tým viac vynaliezavejší. Toto sú ich obľúbené spôsoby krádeže:

1. Použitie nástroja Zieh Fix

Zieh Fix využívajú v núdzových prípadoch aj hasiči či zámočnícke služby. S jeho pomocou je možné bez poškodenia vyňať celú valcovú zložku zámku.

2. Využitie diagnostického prístroja

Ide o často využívaný nástroj zlodejov. S jeho pomocou dokáže zlodej veľmi ľahko deaktivovať imobilizér, naštartovať a tým pádom aj odísť s vaším autom.

3. Výmena riadiacej jednotky

Pokiaľ sa riadiaca jednotka vyrobená z dielov iného auta správne preprogramuje, dá sa vďaka nej naštartovať rovnaký model auta.

4. Použitie atrapy kľúča

Atrapu kľúča si zlodeji dokážu veľmi jednoducho vyrobiť napríklad z dreva. Chce to síce trochu šikovnosti, ale v konečnom dôsledku je to veľmi efektívny nástroj, ktorý je navyše pri cestnej kontrole relatívne nenápadný. Zvlášť, pokiaľ zostane spínacia skrinka nepoškodená.

5. Použitie poľského kľúča

Klasická zbraň zlodejov, ktorí ho využívajú skoro na každý typ automobilu. Pôsobením páky kľúča je možné uzamykací mechanizmus pretočiť, čo tí zručnejší zvládnu za menej ako pol minúty.

Ako teda dokáže VAM systém zabrániť tomu, aby vaše vozidlo zmizlo z parkoviska pred domom, keď zlodeji vedia obísť snáď akýkoľvek systém?

Ako sme už spomenuli, VAM systém sa zlodejom doteraz prekonať nepodarilo, aj keď to skúšali vo viac ako 500 prípadoch. Úspešní neboli ani raz, a to preto, že zabezpečovací systém VAM je unikátny 6-cestný elektromechanický zabezpečovací systém, vyvinutý a patentovaný spoločnosťou VAM system. Výnimočný je tým, že v aute dokáže blokovať až 6 systémov naraz.

Zdroj: Vámoš

 

VAM systém je natoľko prepracovaný, že zlodejov odradí

Vaše vozidlo tak nebude možné napadnúť pomocou rušičky GPS/GSM/GPRS signálu ani čítačkou kódov či diaľkových ovládaní.

Nebude možné ani:

· vymeniť spínaciu skrinku,

· vymeniť riadiacu jednotku motoru,

· vymeniť palubnú dosku,

· použiť duplikát kľúča.

Tento jedinečný systém bol vyvinutý pred viac ako 20 rokmi a potom dlhú dobu testovaný, aby ste si mohli byť naozaj istí, že vaše vozidlo bude stopercentne chránené.

Zdroj: Vámoš

Čo však v prípade, že zlodeji automobil rozmontujú doma a prídu na to, ako VAM systém funguje?

Povieme vám to úprimne – pokiaľ by takáto situácia čisto teoreticky nastala, čo je vysoko nepravdepodobné, vôbec im to nepomôže. Prečo? Montáž zabezpečovacieho systému je totiž pre každé vozidlo individuálna. V každom aute sú tak zabezpečené iné časti a na iných miestach a každé používa svoj vlastný logický kód kombinatoriky. Platí to dokonca aj pre dve inak úplne totožné vozidlá.

VAM ponúka 100 % záruku na montáž zabezpečovacieho systému

Nič neriskujete! Môžete sa teda spoľahnúť, že váš automobil nebude inštaláciou VAM systému akýmkoľvek spôsobom poškodený. Vzhľadom na to, že inštalácia je vykonávaná výhradne špičkovými technikmi, spoločnosť poskytuje na montáž zabezpečovacieho systému 100 % záruku – či už na elektroinštaláciu, alebo poškodenie interiéru. Celá inštalácia navyše trvá iba pár hodín. Nemusíte sa tak ničoho obávať – všetko prebehne rýchlo a hladko.

Ale čo cena? Skúste si porovnať cenu zabezpečovacieho systému s vaším pokojným spánkom

Častým kritériom, ktoré majitelia áut pri výbere zabezpečovacieho systému proti krádeži berú do úvahy, je aj jeho cena. Áno, zabezpečovací systém VAM vás síce vyjde na pár stoviek eur, môžete si byť však istí, že automobil s týmto systémom vám neukradnú. Nikdy.

Viac o doteraz neprekonanom VAM systéme nájdete na webe: www.autoalarm-vamos.sk alebo zavolajte na telefónne číslo 0902 846 888.


AUTOR: © Zoznam/red
ZDROJ: VAM

Komentáre k článku


Stream naživo