2017-09-25 10:25:00
Volkswagen Polo 2017
Volkswagen Polo 2017
Zdroj: Volkswagen

Volkswagen pripravil do Nitry tri zaujímavé premiéry

Nitriansky autosalón (5. – 8. októbra 2017) je už predo dvermi a jednotlivé značky chystajú exponáty

Volkswagen vystaví väčšinu z programu svojich osobných vozidiel. Slovenskú premiéru budú mať v Nitre tri modely Volkswagen, z ktorých dva debutovali iba minulý týždeň na autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom. Značku budú v expozícii v pavilóne F v areáli Agrokomplex Nitra zastupovať autorizovaní predajcovia Araver Nitra a Autoprofit Galanta s podporou importéra Porsche Slovakia.

Úplnú novinku v ponuke značky Volkswagen predstavuje nové kompaktné SUV T-Roc. Automobil vo veľkosti Golfa (dĺžka 4,23 m) je ďalším modelom v rámci ofenzívy SUV značky VW, ktorá bude pokračovať aj v budúcom roku. T-Roc prichádza s  novým dizajnom, novými prvkami a s výraznou farebnosťou. Dá sa objednať so strechou nalakovanou v kontrastnej farbe.

Zdroj: Volkswagen
Zdroj: Volkswagen

Do predaja príde s troma benzínovými motormi TSI a troma naftovými motormi TDI v troch výkonových stupňoch 85 kW (115 k), 110 kW (150 k) a 140 kW (190 k). Motory v najnižšom výkonovom stupni sa montujú výlučne so 6-stupňovou manuálnou prevodovkou a pohonom predných kolies. Pri výkonoch 110 kW (150 k) je možné zvoliť pohon predných aj všetkých kolies 4MOTION – alternatívne aj 7-stupňovú prevodovku s dvoma spojkami DSG. Najvýkonnejšie motory sa sériovo kombinujú s prevodovkou DSG a pohonom 4MOTION.

Druhou frankfurtskou novinkou, ktorá sa predstaví v Nitre je  Polo novej, v poradí už šiestej generácie. Naďalej formálne malé auto sa však už dĺžkou 4,05 m, vnútorným priestorom kabíny a základným objemom batožinového priestoru 351 dm3 približuje k nižšej strednej triede. Karoséria je štandardne päťdverová.

Zdroj: Volkswagen
Zdroj: Volkswagen

Vďaka využitiu platformy MQB má Polo mnohé asistenčné systémy ako vyššie modelové rady značky. V ponuke vybavenia na želanie sú napríklad reflektory z LED alebo dvojzónová automatická klimatizácia. Neobyčajne široká ponuka motorov obsahuje až 8 motorov. Benzínových, naftových i na zemný plyn CNG. Výkonové spektrum sa začína trojvalcom 1.0 MPI s výkonom 55 kW (75 k) a končí sa štvorvalcom 2.0 TSI s výkonom až 147 kW (200 k), vyhradeným pre športovú verziu GTI.

Zdroj: VW
Zdroj: VW

Do predaja na Slovensku prichádza nový Tiguan Allspace, ktorý je treťou premiérou značky v Nitre. Oproti základnej verzii má predĺžený rázvor o 11 cm a celkovú dĺžku karosérie takmer o 22 cm na 4,70 m. Je na výber s piatimi sedadlami alebo s usporiadaním sedadiel 5+2, pričom sedadlo pre tri osoby v druhom rade je pozdĺžne posuvné o 18 cm a dve sedadlá v treťom rade sa dajú zaklopiť do podlahy. Päťsedadlová verzia má batožinový priestor s obrovským základným objemom 760 dm3, pri sklopení zadných sedadiel je k dispozícii maximálny objem až 1920 dm3. Ponuka siedmich motorov sa začína benzínovým štvorvalcom 1.4 TSI s výkonom 110 kW (150 k) a siaha až po turbodiesel 2.0 TDI Biturbo s výkonom 176 kW (240 k).

Zdroj: VW

V expozícii značky Volkswagen v Nitre nebude chýbať ani tradičný bestseller Golf, ktorý v tomto roku úspešne modernizovali. Predstaví sa aj ďalší tohtoročný debutant – športová limuzína vyššej strednej triedy Arteon. Tradičný bestseller Passat bude vystavený ako limuzína aj ako kombi s pohonom plug-in hybrid Passat Variant GTE a tiež sa predstaví Golf Alltrack. Počet výstavných exponátov uzatvárajú najmenší model up! a kompaktný rodinný van Touran.

Jozef Vydra
ZDROJ: Porsche Slovakia

Komentáre k článku


Stream naživo