2015-06-22 17:44:10
Škoda Superb Combi -
Škoda Superb Combi - začiatok výroby
Zdroj: Škoda auto

Škoda dnes v Kvasinách spustila výrobu modelu Superb Combi

Prvým sériovým autom sa stal Superb Combi 2,0 TDI s bielym metalickým lakom Moon pre český trh.

Pre začatie výroby novej generácie modelov Škoda Superb a Škoda Superb Combi vynaložila automobilka v závode Kvasiny rozsiahle investície do nových výrobných technológií a montáže a logistických plôch. Predaj nového modelu sa začne v septembri.

„Sme hrdí na ďalší úspešný nábeh výroby, ktorý nasledoval len pätnásť týždňov po začatí výroby novej limuzíny Superb. Celý tím odviedol skvelý výkon, takže nový Superb Combi mohol začať schádzať z linky presne podľa plánu.“ Povedal Michael Oeljeklaus, člen predstavenstva spoločnosti ŠKODA Auto pre oblasť výroby a logistiky.

Nová Škoda Superb Combi zaujme najväčšou ponukou priestoru vo svojom segmente. Maximálny objem batožinového priestoru je takmer 2 000 litrov - túto hodnotu dosahujú iba vozidlá vyššej strednej triedy. Využitie modernej techniky MQB koncernu Volkswagen znamená využiť aj novú úroveň komfortu a bezpečnosti.

Zdroj: Ivo Hercik - Škoda Auto

Závod v Kvasinách je jedným z troch výrobných závodov značky ŠKODA v Českej republike. V súčasnej dobe zamestnáva približne 4 500 ľudí. Okrem nového modelu Superb Combi tu od polovice marca schádza z liniek aj nová limuzína Superb. Okrem toho sa v závode v Kvasinách vyrába tiež populárny model Škoda Yeti. V nasledujúcich rokoch sa bude závod v Kvasinách a jeho infraštruktúra rozsiahlo modernizovať a rozširovať, aby bol schopný plniť tie najnáročnejšie ciele vo výroby nových modelov

Zdroj: Ivo Hercik - Škoda Auto
Zdroj: Škoda auto

Do roku 2018 vytvorí Škoda Auto v Kvasinách až 1300 nových pracovných miest a výrobná kapacita vzrastie až na 280 000 vozidiel ročne. V nasledujúcich troch rokoch preto automobilka v Kvasinách investuje zhruba 7,2 miliardy korún (viac ako 264 milónov eur).

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo