2015-05-26 09:59:08
Škoda Superb Combi -
Škoda Superb Combi - prvé foto

FOTO: Škoda Superb Combi – najpriestrannejšia v súhre funkcií a emócií

Najväčie kombi značky Škoda narástlo oproti predchodcovi vo všetkých smeroch, batožinový priestor má 660 až 1950 litrov.

Ešte to upresním - v redakcii poznáme tvary nového kombi už od minulého týždňa, pretože automobilka nás pozvala na fototermín, kde sa nám kombi odhalilo úplne. Okrem základných štyroch fotografií zverejnených dnes pre médiá, tak budete mať možnosť pozrieť si budúci týždeň našu fotoreportáž s ďalšími exkluzívnymi fotografiami v rozsiahlej fotogalérii.

Venujme sa teraz základným informáciám a prvým fotkám novinky:

Automobil je postavený na koncernovej platforme MQB-B a súčasťou jeho výbavy sú všetky dôležité novinky a asistenčné systémy, ktoré značka predstavila už pri liftbacku. Chýbať teda nebude adaptívne odpruženie, o 30 % (oproti predchádzajúcej generácii) úspornejšie štvorvalcové motory, ktoré spĺňajú emisnú normu Euro 6, infotainment s podporou systémov MirrorLink, Apple CarPlay a Android Auto, alebo tiež pripojenie k internetu pomocou wi-fi hotspotu.

Pri novom Superbe Combi nás celkom logicky najviac zaujíma batožinový priestor. Ten má základný objem 660 litrov, je to o 27 litrov viac ako mal predchodca. Po sklopení zadných sedadiel je k dispozícii až 1950 litrov (+ 85 litrov). Sú to hodnoty, ktoré inak dosahujú len automobily vyššej strednej triedy.


JAZDNÉ DOJMY: Vyskúšali sme Škodu Superb 1.4 TSI už aj počas jazdy


Škoda v oficiálnej tlačovej správe uvádza, že priestor v oblasti lakťov vpredu je väčší o 39 milimetrov a vzadu narástol o 70 milimetrov (na 1450 milimetrov), a že medzi predným sedadlom a stropom je 995 milimetrov a nad zadnými sedadlami 1001 milimetrov (doteraz to bolo 990 milimetrov). Priestor v pozdĺžnom smere pred kolenami cestujúcich na zadných sedadlách zostáva vďaka rázvoru náprav s dĺžkou 2841 milimetrov zhodný s liftbackom - je to 157 mm, čo je zhruba dvakrát viac ako u najlepšieho konkurenta. Už som to konštatoval v rámci prvých jazdných dojmov, že je naozaj veľkorysý.

Hoci bude mať nová Škoda Superb Combi premiéru až v septembri na autosalóne voFrankfurte nad Mohanom, poznáme už jej tvary, lebo prvé fotografie automobilka poskytla so značným predstihom.

História Škody Superb Combi nie je dlhá a začala sa až s predchádzajúcou, teda druhou generáciou v roku 2009. To celkom stačilo, aby sa pre vozidlo po celom svete rozhodlo viac než 200 000 zákazníkov. Podľa automobilky Škoda Auto to predstavuje 35 % všetkých predaných Superbov od roku 2009. V tomto roku chce tento záujem ešte posilniť a zvýšiť predaj Superbu o pätinu na 5500 kusov.

Ako sme už uviedli, nová Škoda Super Combi si svoju výstavnú premiéru odbije v septembri na 66. medzinárodnom autosalóne vo Frankfurte nad Mohanom (IAA). Ešte v tom istom mesiaci sa nový model dostane na prvé trhy.

Skôr, ako si budete môcť pozrieť kombiverziu Škoda Superb na ďalších fotografiách  v stredu 3. júna, prípadne na videu, je tu ešte pár pohyblivých obrázkov liftbacku:

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo