2015-02-04 09:27:48
Škoda Superb odhalila prvý
Škoda Superb odhalila prvý raz interiér
Zdroj: Škoda auto

Škoda Superb ide na to zvnútra: odhalila čiastočne interiér

Automobilka uvoľnila prvú fotografiu interiéru najluxusnejšej Škody. Prekvapenie sa nekoná.

Nová Škoda Superb ponúkne podľa informácií automobilky v interiéri priestor ako vozidlá vyšších tried. To je fajn. Dizajn exteriéru ešte síce presne nepoznáme, ale už sme predstavili kamuflované prototypy. Nedávno sa dokonca objavila celkom podarená vizualizácia (možnej) finálnej podoby karosérie.

Značka Škoda ide v predstavovaní najväčšieho modelu „od lesa“ a namiesto „plechového striptízu“ opäť ukazuje, že jej nová vlajková loď je pripravená predstaviť svoju emocionálnu silu v oblasti dizajnu. Čosi v rámci nového dizajnového jazyka naznačila značka už štúdiou Škoda VisionC pred rokom na minuloročnom autosalóne v Ženeve. Nový Superb ho uvedie do sériovej podoby. Automobilka oficiálne uvoľnila pre zvedavé oči verejnosti pohľad do kabíny pripravovaného auta, teda fotografiu vnútrajšku vozidla. Po prvýkrát sa predstavujú konkrétne detaily tretej generácie modelu Superb.

Cieľom konštruktérov a dizajnérov spoločnosti Škoda Auto bolo vytvoriť nadštandardný priestor s moderným, elegantným a kvalitným vzhľadom. Medzigeneračne zväčšené hodnoty vnútorného priestoru znamenajú, že Superb ponúkne kvalitu vozidiel vyšších tried. V spojení s novou úrovňou komfortu, špičkovými technickými riešeniami a precíznym spracovaním chce nová Škoda Superb nastaviť novú mierku vo svojom segmente.

Zdroj: Škoda auto

Podrobnejší pohľad do kabíny odhaľuje vedľa voliča prevodovky DSG s logom vrcholného stupňa výbavy Laurin & Klement aj ovládanie viacerých komfortných prvkov. Napríklad elektrické otváranie veka batožinového priestoru a parkovacieho robota. Možno ste čakali viac výraznejších zmien. No pri prvom pohľade vidno, že palubná doska aj ovládacie prvky sú zo známej studnice overeného receptu koncernových dielcov. To sa nám zdá aj v prípade i panelu dverí.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

„Podozrivo známe“ tvary má volant, multimediálny systém s dotykovým displejom, či ovládací panel klimatizácie. Keďže sme práve jazdili v novom Passate, podobnosť s jeho riešeniami sa nezdá byť čisto náhodná... Istý náznak inovácií prináša do kabíny lomený lem okolo prístrojového panela. Pravdepodobne tak odráža „naostrený“ dizajn exteriéru, ktorý si môžete pozrieť vďaka podarenej vizualizácie zo stránky skoda-news.cz

Zdroj: Škoda auto

Premiéru má absolvovať tretia generácia Škody Superb už tento mesiac, 17. februára v Prahe. Zvyšku sveta sa potom predstaví na ženevskom autosalóne.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo