2014-09-25 15:39:55
Škoda Fabia sa predstaví
Škoda Fabia sa predstaví v Paríži aj ako kombi verzia
Zdroj: Škoda auto

Nová Škoda Fabia a Škoda Fabia Combi sa predstavia v Paríži spoločne

Nenechajú motoristov čakať - úplne novo vyvinutý malý automobil bude mať naraz dve svetové premiéry.

Škoda Fabia - 9 kusov, Škoda Fabia Combi tri kusy, toľko nových áut bude na stánku českej automobilky až na ploche 1625 m² v pavilóne 4 parížskeho výstaviska. Nový malý automobil bude hviezdou Mondial de l'Automobile.

Nová Škoda Fabia ponúkne inovatívne systémy z vozidiel vyšších tried, prispievajúce k vyššej úrovni bezpečnosti, komfortu, informácií a zábavy. Nová Fabia je navyše šetrnejšia k životnému prostrediu viac, ako kedykoľvek predtým.

Batožinový priestor verzie hatchback je s objemom 330 litrov rekordmanom v segmente malých vozidiel. Na európsky trh príde už v novembri. Začiatkom roka 2015 bude nasledovať nová Fabia Combi.

Škoda Fabia je s takmer 3,5 miliónmi vozidiel, ktoré sa predali od roku 1999, druhým najpredávanejším vozidlom značky ŠKODA hneď po modeli Octavia. Vďaka svojim prednostiam patrí medzi najobľúbenejšie vozidlá v triede.

Zdroj: Škoda auto
Zdroj: Škoda auto

Predstaví sa ako hatchback aj ako kombi.

Nová Fabia, ako prvý sériový model značky Škoda, prichádza s evolúciou dizajnu mladoboleslavskej automobilky smerom k expresívnejším, emocionálnejším tvarom. Na Fabii sa po prvý raz u sériového auta uplatnili nové dizajnové prvky štúdie ŠKODA VisionC. Súčasne sú na vozidle zrejmé aj prvky, známe z vozidiel tímu Škoda Motorsport. Fabia a Fabia Combi majú vyvážené, elegantné proporcie a v porovnaní so svojimi predchodcami sú o 90 mm ​​širšie a 31 mm nižšie. Majú široké možnosti individualizácie v exteriéri, aj v interiéri.

Fabia umožní ako prvé vozidlo značky Škoda jednoduché prepojenie so smartfónom pomocou rozhrania MirrorLink™ a SmartGate. Vďaka novým motorom (štyrom benzínovým a trom dieselovým), zníženiu hmotnosti až na 980 kg a zlepšeniu aerodynamiky klesli hodnoty spotreby a emisií novej generácie modelu ŠKODA Fabia až o 17%. Najúspornejším vozidlom bude Fabia GreenLine s motorom 1,4 TDI / 55 kW, ktorá sa na trhu objaví v roku 2015. Bude mať spotrebu iba 3,1 l nafty na 100 km, čo zodpovedá emisiám CO₂ 82g / km.

Okrem toho bude mať nová ŠKODA Fabia inovatívne bezpečnostné a komfortné systémy, ktoré sa doteraz používali obvykle iba vo vozidlách vyšších tried. Súčasne nová Fabia ponúka priestor, zlepšenú funkčnosť a nechýba až 19 Simply Clever prvkov. Ktoré to sú? Počkajme si na Paríž.....

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda auto

Komentáre k článku


Stream naživo