2014-04-08 18:32:35
Hlavnú ťarchu na svoje
Hlavnú ťarchu na svoje plecia v projekte Taxi up! prebrali štyri vozidlá VW up!
Zdroj: Jozef Vydra

Keď vás budú bolieť nohy, odvezie vás z autosalónu taxík zadarmo!

Toto tu ešte nebolo: taxi v rámci Bratislave pri odchode z autosalónu

S myšlienkou Taxi up! prišli spoločne Porsche Slovakia a závod Volkswagen Slovakia pre návštevníkov bratislavského autosalónu.  

Autorizovaný importér značky Volkswagen, spoločnosť Porsche Slovakia, pripravil pre bratislavský autosalón v spolupráci s bratislavským závodom Volkswagen Slovakia, a.s. skutočne netradičnú a pre návštevníkov atraktívnu službu – bezplatný odvoz z autosalónu. Pod mottom projektu „sup!er“ použili najmenšie modely nemeckej značky, ktoré sa pre celý európsky trh vyrábajú výlučne v Bratislave.

Ak vás po celodennom chodení pomedzi výstavnými exponátmi nebudú už niesť vlastné nohy, môžete využiť bezplatný odvoz. Taxíky VW up! sú k dispozícii  každý deň od 11:00 do 18:10. Ich stanovište je na parkovisku priamo pri hlavnom vchode a je jasne označené logami spoločnosti Volkswagen.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Ako sa dostanete k tomu, že vás v rámci Bratislavy odvezú domov? Takúto možnosť ponúka pešia sup!er hliadka, tvorená dvoma hosteskami v brandovanom oblečení. Záujemca o odvoz dostane poukaz, na ktorom bude vyznačený dátum a čas odvozu ako aj číslo jeho taxíka VW up! Poukaz návštevníka oprávňuje na bezplatný odvoz domov v rámci Bratislavy, eventuálne aj s ďalšou osobou. Návštevník sa týmto poukazom v určenom čase odvozu preukáže priamo na stanovišti taxíkov VW up! zodpovednej dispečerke, ktorá dohliadne na hladký priebeh. V rámci odvozu budú mať návštevníci autosalónu možnosť „zažiť“ mestský automobil Volkswagen vo svojom prirodzenom prostredí – v premávke veľkého mesta.

Zdroj: Jozef Vydra
Zdroj: Jozef Vydra

Odjazdy štyroch taxíkov VW up! premávajúcich počas autosalónu sú naplánované tak, že jednotlivé vozidlá odchádzajú po 10 minútach za sebou, vždy počínajúc celou hodinou. Tým je zabezpečený dostatočný časový interval pre návrat späť na výstavisko.

Volkswagen up! je jedným z dvoch modelov najväčšieho európskeho automobilového výrobcu, ktorý vzniká v Bratislave. Závod Volkswagen Slovakia, a.s. v Devínskej Novej Vsi vyrába model up! od jesene roku 2011. Malý automobil, skonštruovaný od základu nanovo, sa môže pochváliť mnohými významnými oceneniami ako napríklad titulom „Zlatý volant“ z roku 2011, zlatou cenou medzinárodnej súťaže dizajnu „iF product design award 2012“ alebo titulom svetového automobilu roka „World Car of the Year 2012“. Vysoké bezpečnostné kvality okrem najvyššieho hodnotenia 5 hviezdičiek v teste Euro NCAP potvrdilo aj ocenenie Euro NCAP „Advanced Award“ za funkciu autonómneho núdzového brzdenia v meste „city brake“.

Volkswagen up! sa v Bratislave vyrába s benzínovým motorom s objemom 1,0 litra s výkonom 44 a 55 kW (60 a 75 k), ako ekologický model eco up! adaptovaný na stlačený zemný plyn CNG, aj ako elektromobil e-up! – prvý sériovo vyrábaný elektromobil nielen značky ale aj celého koncernu Volkswagen. Okrem dvoch základných verzií karosérie (3-dverovej a 5-dverovej) sa najmenší model VW vyrába aj ako crossover cross up! so zväčšenou svetlou výškou.

Jozef Vydra

Komentáre k článku


Stream naživo